Hullu kuningas puussa

Flann O'Brien
Julkaistaan: 2018 (Viisas elämä)
Alkuperäinen nimi: At Swim-Two-Birds

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi
Avainsanat: metafiktio

Alkuteos ilmestynyt 1939. Suomentanut Kristiina Drews. Sidottu.

Hullu kuningas puussa on Irlannin räävitön lahja maailmalle, ja se luetaan merkittävimpien irlantilaisten romaanien joukkoon James Joycen Ulysseksen, Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuvan ja Jonathan Swiftin Gulliverin retkien kanssa.

Hullu kuningas puussa on kertomus nuoresta, laiskasta ja jatkuvasti juopuneesta irlantilaisopiskelijasta, joka asuu kiukkuisen setänsä kanssa Dublinissa. Niinä harvoina hetkinään, joita päähenkilö ei vietä nukkuen tai nenä kiinni kirjassa, hän kynäilee sattumustentäyteistä romaania Dermot Trellis -nimisestä henkilöstä: kakkosluokan kirjailijasta jonka henkilöhahmot tuntuvat käyvän alati tätä vastaan. Nämä Irlannin mytologiasta tutut hahmot keksivät milloin mitäkin kirjailijan päänmenoksi, palkkioksi kelvottomasta tekstintuotannosta.

Poskettoman hauska ja kekseliäs Hullu kuningas puussa on innoittanut lukuisia kirjailijoita ja näyttänyt tietä täysin uudenlaisille tavoille kirjoittaa fiktiota. Hullu kuningas puussa on todellinen irlantilaisen kirjallisuuden mestariteos!

Muokannut Jussi (15.06.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tuulen vihat (Vihat, #1)Tuomiopäivän karavaaniMustarastaan aikaMetsän tyttöArgon lastu
Paikalla 4 jäsentä ja 58 vierailijaa
Riku, Freyja, Iivari, Eija
Uusin jäsen: Fasu K
Jäseniä yhteensä: 8247