Sotaa, sutinaa, seikkailuja: Suomalaisesta kioskikirjallisuudesta
Keskiarvo 3.33
3.33 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Sotaa, sutinaa, seikkailuja: Suomalaisesta kioskikirjallisuudesta

Juri Nummelin
Julkaistu: helmikuu 18, 2014 (Avain)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: kokoelma, tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Timo Numminen. Nidottu.

Kioskikirjallisuus eli pulp on ollut suomalaisten rakastamaa kirjallisuutta. Erilaisia lukemistolehtiä ja pokkarisarjoja on Suomessakin ilmestynyt pilvin pimein, mutta aiheesta ei ole koskaan kirjoitettu yhtenäistä historiateosta. Juri Nummelinin Sotaa, sutinaa, seikkailuja tarjoaa näkymiä unohdetun viihteen historiaan.

Kirjassa käsitellään niin suomalaisten lukemistolehtien historia kuin seksilehtien hilpeät lukijakirjeetkin. Laajassa osiossa esitellään myös noin kaksikymmentä kotimaista pulp-kirjailijaa ja heidän teoksensa. Katetuksi tulee lähes koko 1900-luku iki-ihanista joululehdistä 1980-luvun seksipokkareihin.

Juri Nummelin on pitkän linjan tietokirjailija ja toimittaja, joka on tutkinut niin ulkomaisen kuin suomalaisenkin lehtiviihteen historiaa pitkään.

(muokattu 24.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Muumit ja olemisen arvoitusSamanaikaisuuksia: Kansainvälisiä näköaloja vuoden 1911 maailmaan (Turun yliopisto, Yleinen historia, #2)Kotimaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita 10 (Kotimaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita, #10)Suomalainen satu 1: Kehittäjiä ja kehityslinjojaKonnun kootut viisaudet

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut ()
3.0

Sotaa, sutinaa, seikkailuja on mikrokokoinen historia kirjallisuudesta eli kirjassa kerrotaan suomalaisen lukemistoviihteen – kioskikirjallisuuden ja lukemistolehtien – vaiheista.

Kirja on koottu aiemmin eri lähteissä esiintyneistä julkaisuista. Siksi osioiden sisällöissä on jonkin verran toistoa. En lukenut teosta orjallisesti kannesta kanteen. Osiot, joiden aiheisiin ei ole erityistä kiinnostusta meni selaamisvaihteella. Kiinnostavimmat spefiin liittyvät jutut ... (lisää)

Paikalla 58 vierailijaa
Uusin jäsen: Anton Niinikoski
Jäseniä yhteensä: 8757