Sotaa, sutinaa, seikkailuja: Suomalaisesta kioskikirjallisuudesta

Juri Nummelin
kokoelma, tietokirja > kirjallisuudentutkimus
Sotaa, sutinaa, seikkailuja: Suomalaisesta kioskikirjallisuudesta - Juri Nummelin6.66

Kansi: Timo Numminen. Nidottu.

Kioskikirjallisuus eli pulp on ollut suomalaisten rakastamaa kirjallisuutta. Erilaisia lukemistolehtiä ja pokkarisarjoja on Suomessakin ilmestynyt pilvin pimein, mutta aiheesta ei ole koskaan kirjoitettu yhtenäistä historiateosta. Juri Nummelinin Sotaa, sutinaa, seikkailuja tarjoaa näkymiä unohdetun viihteen historiaan.

Kirjassa käsitellään niin suomalaisten lukemistolehtien historia kuin seksilehtien hilpeät lukijakirjeetkin. Laajassa osiossa esitellään myös noin kaksikymmentä kotimaista pulp-kirjailijaa ja heidän teoksensa. Katetuksi tulee lähes koko 1900-luku iki-ihanista joululehdistä 1980-luvun seksipokkareihin.

Juri Nummelin on pitkän linjan tietokirjailija ja toimittaja, joka on tutkinut niin ulkomaisen kuin suomalaisenkin lehtiviihteen historiaa pitkään.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: helmikuu 18, 2014
Kustantaja: Avain
Tyylit: kokoelma, tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 6.66/10
Arvosanoja: 3
Muokattu: kesäkuu 24, 2016

Kirja-arvioita

6/10 |
lokakuu 20, 2018
Sotaa, sutinaa, seikkailuja on mikrokokoinen historia kirjallisuudesta eli kirjassa kerrotaan suomalaisen lukemistoviihteen – kioskikirjallisuuden ja lukemistolehtien – vaiheista. Kirja on koottu aiemmin eri lähteissä esiintyneistä ...