Hunan
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Hunan

J. Pekka Mäkelä
Julkaistu: helmikuu 27, 2018 (Like)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 5 kpl)

Sidottu, kansipaperi.

Finlandia-palkintoehdokas 2018.

Väkevä historiallinen romaani 30-luvun Kiinasta.

Hunanin maakunnan häikäisevän kauniissa maisemissa lähetyssaarnaajat pyrkivät levittämään kristinuskoa ja lukutaitoa. Perinteiden ja levottomuuksien puristuksessa elävät ihmiset kaipaavat muutosta.

Sveitsiläinen Johann Caspar Wolff kirjaa lähetyssaarnaajien kokemuksia ja elämää. Kiinan ja Japanin välille syttyy sota ja Johann joutuu kirjoittamaan asioista, joista ei olisi koskaan halunnut kirjoittaa. Hänen Nankingin verilöylystä pelastamansa teinityttö Liu Chin-chin ei ole ainoa, jonka elämän sota muuttaa pysyvästi.

J. Pekka Mäkelä (s. 1962) on helsinkiläinen kirjailija, suomentaja ja musiikintekijä. Hunanin tapahtumat perustuvat Mäkelän kummitädin Helvi Södermanin aitoihin päiväkirjamerkintöihin.

”Sotatapahtumia mukailevana fiktiona Hunan on kuitenkin puhdasverinen historiallinen romaani.” – Aamulehti

"Osin lähetystyöntekijä Helvi Södermanin päiväkirjoihin perustuva romaani avaa mukaansatempaavan ja koskettavan näkymän Kiinan-Japanin sotaan." – Ote Finlandia-ehdokkaiden valintaraadin perusteluista

muokattu 10.11.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Myrskylintu (Ruusujen sota, #1)Salamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)Myrskyn soturit (Uhtred-sarja, #9)Tulimieli (Kapinaenkelit, #1)Tyhjä valtaistuin (Uhtred-sarja, #8)
Paikalla 21 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384