Suuri tonttukirja
Keskiarvo 3.97
3.97 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (15)
Kirjahyllytilastot

Suuri tonttukirja

Wil Huygen, Rien Poortvliet
Julkaistu: 1978 (WSOY)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: lapset, tietokirjanuorten tietokirja

Alkuteos ilmestynyt 1976. Teksti: Wil Huygen. Kuvitus: Rien Poortvliet. Suomennos: Panu Pekkanen. 7. painos 2005. Sidottu.

Ensimmäinen perinpohjainen tietoteos tontuista, heidän historiastaan, kuuluisimmista uroteoistaan, lääkintätaidoistaan ja paljosta, paljosta muusta!

Tiedättekö että tonttu on kokoonsa nähden seitsemän kertaa vahvempi kuin ihminen? Tai että hänen hajuaistinsa on yhdeksäntoista kertaa herkempi? Tai että tontut hierovat neniään vastakkain tervehtiessään ja hyvästellessään? Tai että tonttupariskunta saa aina kaksoset? Tällaisia ja monia muita viehättäviä tosielämän yksityiskohtia sisältää tämä kirja, ensimmäinen perinpohjainen tietoteos tontuista (jotka on tarkoin erotettava keijuista, kääpiöistä, peikoista ja vuorenpeikoista). Sen on upein värein kuvittanut alankomaalainen taiteilija Rien Poortvliet. Poortvliet ja hänen tiedemiesystävänsä Wil Huygen ovat yli kaksikymmentä vuotta tarkkailleet tonttujen elämää ja toimia, ja heidän tutkimuksensa hälventää täysin kaikki vanhojen laulujen ja tarinoiden ylläpitämät harhaluulot.

Kirjaan on koottu tärkeitä tapahtumia tonttujen historiasta, tietoja heidän tuttavuudestaan Rembrantin ja Mozartin kanssa (hehän elävät 400-vuotiaiksi), heidän kuuluisia urotekojaan jne. Siinä kerrotaan heidän lääkintätaidoistaan, kotiteollisuudestaan, ylen tärkeästä lakistaan ja paljosta muusta.

Tämä kirja on herttainen, runollinen, jännittävä ja hauska. Tietenkin kaikki siinä totena esitetyt tiedot ovat mielikuvituksen tuotetta. Ovela pilke silmänurkassaan on Poortvliet kuvannut tonttuperheitä näiden päivittäisissä – tai oikeastaan öisissä – puuhissa. Tontut eivät näet milloinkaan poistu maanalaisista asunnoistaan päiväsaikaan.

muokattu 19.12.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Viimeinen taistelu (Taynikma, #5)Tiedemiehen onneton kohtaloMadonreikiäVapaat pikkumiehet (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #2)Voi noita noitia
Paikalla 24 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455