Avain (Engelsfors-trilogia, #3)
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (40)
Kirjahyllytilastot

Avain

Mats Strandberg, Sara B. Elfgren
Julkaistu: toukokuu 13, 2016 (Viisas elämä)
Alkuperäinen nimi: Nyckeln
Käännetty englanniksi: The Key
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 5 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Aki Räsänen. Sidottu.

Kansainvälisen menestystrilogian sydämet pysäyttävä päätösosa!

Ainoastaan Valitut ovat jääneet vastustamaan synkkiä ja demonisia voimia, jotka ovat piinanneet Engelforsia. Juuri kun Valitut ovat oppineet elämään tukalassa tilanteessa, paha iskee jälleen, ainoastaan kuukauden päästä edellisestä välienselvittelystä. On koottava rivit yhdeksi rintamaksi huolimatta kaikista erimielisyyksistä, sillä vain niin voidaan estää lopullinen tuho.

Aika on kuitenkin loppumaisillaan, eikä ennustus maailman pelastamisesta ole vielä käynyt toteen. Vain yksi asia on varmaa: mikään ei tule olemaan niin kuin ennen.

Avain on urbaania, skandinaaviseen koulumaailmaan sijoittuvaa, koukuttavaa fantasiaa. Teos kertoo vetoavasti nuorena olemisen vaikeudesta, koulukiusaamisesta, ihastumisista ja kaiken voittavasta ystävyydestä. Avain on Engelsfors-trilogian kolmas osa. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt Piiri (2012, Basam Books) ja Tuli (2013, Basam Books). Engelsfors-trilogia on ollut kansainvälinen sensaatio, jonka julkaisuoikeudet on myyty 29 maahan.

muokattu 23.05.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ruska (Kuura-trilogia, #3)Unienpunoja (Väki, #3)Puoliksi paha (Half Bad -trilogia, #1)Tuli (Engelsfors-trilogia, #2)Yliluonnollisesti (Paranormaali, #2)

Kirja-arvioita (4)

Lexei avatar
Kirjoittanut
4.0
Edellisen osan lukemisesta oli tovi, joten piti hieman muistutella ensin mitä aiemmin onkaan tapahtunut. Päätösosa oli edeltäjäänsä parempi, ja uudet hahmot olivat pääosin hyvin suunniteltuja ja mielenkiintoisia. Kokonaisuutena koko kirjasarja oli viihdyttävä ja mukava lukea. Yksikään osa ei jäänyt vain yöpöydälle lojumaan :)
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
4.0
Todella hyvä kirja. Kirjassa on paljon luettavaa, mutta äkkiäkös sen luki, oli sen verran koukuttava! Ei tarvinnut pettyä tähänkään kirjaan, kuten ei aiempiinkaan osiin. Mielestäni hyvä päätös tälle trilogialle :)
Q_Black avatar
Kirjoittanut
4.0
Piti skipata kaikki muut luku-urakat ja käydä tämän kimppuun kun sain sen kirjastosta. Laina-aikaa on lyhyesti ja tämä tiiliskivi oli yli 800-sivuinen. Siitä on aikaa kun olen viimeksi sukeltanut Engelsforsin maailmaan joten vähän aikaa sai taas hakea, että mitä on tapahtunutkaan ja kuka on kukakin. Hiukan ehkä taustalla auttoi juuri katsomani Cirkeln- elokuva, jonka kautta pääsi vähän perille miten koko tarina alkoi. Tämä sarja ei ole kyllä pettänyt yhdenkään kirjan ... (lisää)
rudi92 avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 1 jäsen ja 34 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Jeesuskello_
Jäseniä yhteensä: 9739