Kuumalinja
Keskiarvo 3.66
3.66 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (16)
Kirjahyllytilastot

Kuumalinja

Simon Ings
Julkaistu: 1996 (Loki-kirjat)
Alkuperäinen nimi: Hotwire
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifikyberpunk

Alkuteos ilmestynyt 1995. Suomentanut Ville Keynäs. Nidottu.

Ympäri maailmaa levitetty valokaapeliverkosto synnyttää ajattelevia kaupunkeja. Ajaylla oli kerran suuri tulevaisuus edessään, hän kätilöi niitä työnantajansa Haagin keskuviraston laskuun: ensin Delhi, sitten Milano. Mutta kun rikas nainen viettelee Ajayn pettämään työnantajansa, hänen on siirryttävä vapaille markkinoille ja hän päätyy Rio de Janeiron häikäilemättömän pormestarin palvelukseen. Rio haluaa jotakin aivan erityistä. Se haluaa tulla ihmiseksi. Tähän tarkoitukseen Ajayn on ryöstettävä harvinaislaatuista teknologiaa uuden ajan Frankensteinilta nimeltä Snow. Snow on kauan sitten kuollut wetware-ekspertti, josta tuli maata kiertävä tekoäly, massiivi Dayus Ram. Snow'n ylivertaisuus johtaa Ajayn skalpellin alle, tuotantobiologisen kokeilun kohteeksi.

Snow haluaa lähettää lahjan maassa olevalle sisarelleen Presidiolle, sotilastukikohdalle joka muuttui autistiseksi ja vajosi mereen pian sen jälkeen kun Snow oli kuumalinjoittanut sekä tukikohdan että sen henkilöstön. Rosa, Dayus Ramin tuotettu tytär, on Rioa edellä. Se on tullut ihmiseksi, ja Rosa tarvitsee uusia leikkejä...

Kuumalinjassa Simon Ings kertoo kauniin ja rujon tarinan koneista, ihmisistä ja rakkaudesta. Ajay haluaa korjata aiheuttamansa pahan ja ostaa raiskatulle ja pahoinpidellylle sisarelleen uusia ja ehompia ruumiinosia palkkamurhaajan ansioillaan. Kun Rio de Janeiro haluaa tulla ihmiseksi Ajay lähetetään vaaralliselle ruumiinryöstömatkalle maata kiertävän ajattelevan koneen uumeniin. Siellä hän kohtaa Rosan, koneen synnyttämän tytön, jonka avulla hän selviää koettelemuksestaan ja pääsee pakenemaan takaisin maan pinnalle. Kaikki haluavat nyt saada Rosan, koneihmisen, mutta Rosa haluaa saada Ajayn, ihmisen. Klassinen tarina Romeosta ja Juliasta yhdistyy säpsähdyttävään kuvaan huomispäivän maailmasta.

”Kuumalinja on kuin kaksitoistavuotiasta viskiä” – Portti

muokattu 05.02.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Lunastuksen arkki (Ilmestysten avaruus, #3)MuuntohiiliPysy erossa lohikäärmeistä (Shadowrun: Vallan salat, #1)RautahermotIlmestysten avaruus (Ilmestysten avaruus, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 62 vierailijaa
Lyyskis
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857