Haudattu jättiläinen
Keskiarvo 3.86
3.86 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (32)
Kirjahyllytilastot

Haudattu jättiläinen

Kazuo Ishiguro
Julkaistu: kesäkuu 17, 2016 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Buried Giant
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia
Avainsanat: arthuriana, tähtifantasia-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Helene Bützow. Päällys: Jussi Kaakinen. Sidottu, kansipaperi.

Tähtifantasia-palkinto 2017. World Fantasy -palkintoehdokas 2016, Mythopoeic-palkintoehdokas 2016, Dublinin kirjallisuuspalkintoehdokas 2017.

Tarunhohtoinen vaellus Kuningas Arthurin valtakunnassa

Kymmenen vuotta odotettu romaani kertoo kadonneista muistoista, rakkaudesta, kostosta ja sodasta.

Maaginen Haudattu jättiläinen sijoittuu muinaisille Britteinsaarille. Roomalaiset ovat kauan sitten lähteneet, ja Britannia on hitaasti raunioitumassa. Ihmiset ovat kuin noiduttuja, saamattomia ja muistinsa menettäneitä. Onneksi sentään maata repineet brittien ja saksien väliset sodat ovat ohi.

Iäkäs pariskunta, Axl ja Beatrice, päättää lähteä etsimään pitkään kadoksissa ollutta poikaansa. He eivät muista pojan nimeä eivätkä sitä, missä tämä on. Yrittäessään ratkaista arvoitusta he vaeltavat sumussa ja sateessa yli kukkuloiden ja kohtaavat palavia kyliä, eksyneitä sotureita ja miekkataisteluita. Unenomainen, runollinen kerronta osoittaa taas Ishiguron kirjallisen mestaruuden.

”Sukupolvensa paras ja omaperäisin kirjoittaja.” – Mail on Sunday

”Ishiguro ei pelkää suuria, henkilökohtaisia teemoja, eikä epäile käyttää myyttejä, historiaa ja fantasiaa apunaan. Haudattu jättiläinen on poikkeuksellinen romaani.” – kirjailija Neil Gaiman

”Kaunis, viipyilevä kertomus käyttää keskiaikaisen romanssin taustaa pohdinnalle sodasta, syyllisyydestä, muistista ja rakkaudesta.” – Tähtifantasia-palkintoraati

muokattu 10.08.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tuonela (Metsän kansa, #3)Viemärin valtiasHayden Wulfe ja langennut enkeliHayden Wulfe ja sielunmessuRajaseudun kuningas (Arthur-trilogia, #3)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.5

Kirjasta on vaikea sanoa millä asteikolla siitä pidin. Lukukokemuksena kirja ei ollut kokoajan parasta mahdollista, välillä sisällössä oli melko puuduttavaakin sanailua.  Mutta kun kirjan saa päätökseen, lukeminen palkitaan. Lopetus on varsin onnistunut ja se saa viimeistään miettimään tarinan merkitystä. Tulkintoja voi olla useita, mutta itselleni se kuvasti vanhenemista, elinikäistä kumppanuutta ylä- ja alamäkineen, luopumista ja myös anteeksiantoa.  Tarina on ... (lisää)

Paikalla 3 jäsentä ja 55 vierailijaa
Aurinkotuuli, Thialfi, Fievre
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857