Pimennys (Soturikissat: Kolmikon mahti, #4)
Keskiarvo 4.15
4.15 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (34)
Kirjahyllytilastot

Pimennys

Erin Hunter
Julkaistu: maaliskuu 24, 2016 (Art House)
Alkuperäinen nimi: Eclipse
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia, nuoret
Avainsanat: kissat
Osallistu keskusteluun (viestejä 12 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Nana Sironen. Sidottu.

Närhitassu on viimein paljastanut sisaruksilleen ennustuksen heitä odottavasta suuresta mahdista, ja oppilaat tietävät, että klaanien tulevaisuus on heidän käpälissään. Salaa mielessään he kaikki kuitenkin himoitsevat valtaa: Leijonatassu haluaisi olla taisteluissa voittamaton, Paatsamatassu haaveilee päällikkyydestä ja Närhitassu tietää, että hän yksin näkee menneisyyteen ja tulevaisuuteen.

Eräänä päivänä metsään ilmestyy muukalainen, joka varoittaa klaanikissoja auringon pimenemisestä. Ensi kertaa näyttää siltä, että Tähtiklaanilla ei ole antaa vastauksia. Kissojen usko alkaa horjua ja heidän voimansa joutuvat koetukselle, kun Myrskyklaaniin hyökätään yllättäen ja kaikki klaanit ajautuvat ennennäkemättömään taisteluun.

Kolmikon mahti on kolmas Soturikissat­-sarja. Pimennys on sarjan neljäs osa.

muokattu 24.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kertomattomia tarinoita (Soturikissat-novellit, #1)Yön kuiskaukset (Soturikissat: Tähtien enne, #3)Pimeyden hetki (Soturikissat, #6)Sinitähden tarina (Soturikissat-erikoisseikkailut, #3)Auringonnousu (Soturikissat: Kolmikon mahti, #6)

Kirja-arvioita (5)

lolde avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Sopu avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Lilli Pii avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
kakurosushi avatar
Kirjoittanut
5.0

Pimennys lukeutuu yksiin parhaimmista Soturikissat-kirjoista ja mielestäni Kolmikon mahti vain paranee kirja kirjalta. Lukukokemus oli suorastaan maaginen! Kirja oli erityisen mukaansatempaava ja vauhdikas, palan halusta saada seuraavan osan hyppysiini, sillä tämän parissa en vain pystynyt lopettamaan lukemista kesken. Närhitassu on ehdoton lempihahmoni, löydän siitä jatkuvasti yhtäläisyyksiä itseeni ja hahmona se on hyvin samaistuttava, eikä turhan kaikkivoipa ja kultainen sarjan pääsankari. Paatsamatassu/lehti taas aika-ajoin ärsyttää.

Yllatuus avatar
Kirjoittanut
4.5
Kauan jouduin kirjaa odottamaan mutta lopulta odotus palkittiin. Kirjailijat saavat kirjaan aina jotain uutta ja kirjasarja pysyy mielenkiintoisena. Kirjan lukemista on pakko jatkaa että saa tietää mitä kaikki asiat tarkoittaa. Mielestäni yksi parhaista soturikissat kirjoista.
Paikalla 39 vierailijaa
Uusin jäsen: Matilda Wilkus
Jäseniä yhteensä: 9724