Kirje Buddhalle
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Kirje Buddhalle

Leena Krohn
Julkaistu: syyskuu 26, 2016 (Teos)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen, runous
Osallistu keskusteluun (viestejä 8 kpl)

Valokuvat: Katri Lassila. Ulkoasu: Marjaana Virta. Sidottu.

POSTELJOONIN MAAGINEN MINIATYYRIODYSSEIA

Eräänä postileiman päivänä Postimestari kiirehtii tärkeää lähetystä matkaan. Se on kirje Buddhalle. Tunnollinen Posteljooni ottaa tehtävän suorittaakseen, vaikka hänen on itsensä selvitettävä osoite. Mistä hän löytäisi Buddhan?

Tänä vuonna juhlittavan surrealistitaiteilija Hieronymos Boschin hahmoa kovasti muistuttava Posteljooni kiinnittää jalkaansa taikaluistimet, joilla voi hiihdellä hiekassakin. Jalkineet eivät kuitenkaan matkaa lyhennä, kun kirjeen perijää ei tahdo löytyä. Kyttyrää särkee ja nokkaan koskee, mutta Posteljooni on sinnikäs. Hän saa kuulla finanssivinkkejä ja ruusun kuiskauksia, tavata faaraon ja vierailla Kuussa. Buddha vain pysyy kätköksissä.

Onko siis luovutettava, miettii murheellinen Posteljooni. Pitääkö tunnustaa, ettei kirje löytänyt perille?

Leena Krohnin vauhdikas ja kaunis runokertomus sysää ajatukset liikkeelle ja antaa mielikuvitukselle runsaasti ravintoa. Oma tarinansa muodostuu kirjailijan rakentamista pienoismaisemista ja interiööreistä, joissa Posteljooni matkallaan pysähtyy ja joihin lukija astuu valokuvien kautta.

Kirje Buddhalle on ainutlaatuinen seikkailu. Se kutsuu kokijakseen jokaisen kirjaan tarttuvan eikä unohdu pitkään aikaan.

muokattu 26.09.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Keskiyö (Katrionan tarina, #3)13 kirousta (Keijutrilogia, #2)Verikosto eli unohdetun kertomusKirous (Tähtisilmät, #2)Hajonnut lauma (Uljasmaa, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 63 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858