Merten gorilla

Jakob Wegelius
fantasia > eläinfantasia, nuoret, seikkailu
Merten gorilla (Sally Jones #1) - Jakob Wegelius8.54

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Kati Valli. Nidottu.

Pohjoismaiden parhaaksi valittu nuortenkirja nyt suomeksi!

Palkittu ja ylistetty Merten gorilla on klassisten seikkailuromaanien sukua, huimaava tarina salaisuuksista, ystävyydestä, toivosta ja anteeksiannosta.

Merten gorillan kertoja on Sally Jones, rahtilaiva Hudson Queenin koneenkäyttäjä – ja gorilla. Kun Sally ja hänen Pomonsa, suomalaiskapteeni Henry Koskela, saavat lastikeikan Portugalissa, heidän laivansa haaksirikkoutuu ja kaksikko huomaa joutuneensa mukaan hämäriin salakuljetusbisneksiin. Pian Koskela tuomitaan syyttömänä Alphonse Morro -nimisen miehen murhasta ja koko Lissabon jahtaa ”murhamiehen gorillaa”. Uskollinen Sally päättää todistaa kaikille, että Pomo on syytön, ja siitä alkaa seikkailu, joka vie gorillan Lissabonin sataman hämyisistä kortteleista maailman merille ja aina Intiaan saakka.

Runsas, rikas ja lämmin tarina on täynnä huikeaa seikkailua ja yllättäviä käänteitä. Sitä koristaa Jakob Wegeliuksen oma, upea mustavalkokuvitus.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: toukokuu 5, 2017
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasiaeläinfantasia, nuoret, seikkailu
Alkuperäinen nimi: Mördarens apa
Arvosanalla: 8.54/10
Arvosanoja: 11
Muokattu: maaliskuu 05, 2021

Sally Jones -kirjasarja

Merten gorilla (Sally Jones #1)8.54
Hudson Queenin ruusu (Sally Jones #2)

Kirja-arvioita

8/10 |
heinäkuu 05, 2017
Sarjakuvataiteilija Hugo Pratt taisi joskus sanoa, että suurten seikkailijoiden aikakausi päättyi 1930-luvun puolivälissä. Luontevaa onkin, että myös Jakob Wegeliuksen "Merten gorillan" (WSOY, 2017) tapahtumat sijoittuvat niille main.Romaanin ...