Merten gorilla
Keskiarvo 4.27
4.27 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Merten gorilla

Jakob Wegelius
Julkaistu: toukokuu 5, 2017 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Mördarens apa
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Kati Valli. Nidottu.

Pohjoismaiden parhaaksi valittu nuortenkirja nyt suomeksi!

Palkittu ja ylistetty Merten gorilla on klassisten seikkailuromaanien sukua, huimaava tarina salaisuuksista, ystävyydestä, toivosta ja anteeksiannosta.

Merten gorillan kertoja on Sally Jones, rahtilaiva Hudson Queenin koneenkäyttäjä – ja gorilla. Kun Sally ja hänen Pomonsa, suomalaiskapteeni Henry Koskela, saavat lastikeikan Portugalissa, heidän laivansa haaksirikkoutuu ja kaksikko huomaa joutuneensa mukaan hämäriin salakuljetusbisneksiin. Pian Koskela tuomitaan syyttömänä Alphonse Morro -nimisen miehen murhasta ja koko Lissabon jahtaa ”murhamiehen gorillaa”. Uskollinen Sally päättää todistaa kaikille, että Pomo on syytön, ja siitä alkaa seikkailu, joka vie gorillan Lissabonin sataman hämyisistä kortteleista maailman merille ja aina Intiaan saakka.

Runsas, rikas ja lämmin tarina on täynnä huikeaa seikkailua ja yllättäviä käänteitä. Sitä koristaa Jakob Wegeliuksen oma, upea mustavalkokuvitus.

muokattu 18.05.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Näkijän amuletti (Näkijän kirja, #2)Timm Taler eli myyty nauruHopeanuoliKajo (Kuura-trilogia, #2)Ptolemaioksen portti (Bartimeus-trilogia, #3)

Kirja-arvioita (1)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
4.0

Sarjakuvataiteilija Hugo Pratt taisi joskus sanoa, että suurten seikkailijoiden aikakausi päättyi 1930-luvun puolivälissä. Luontevaa onkin, että myös Jakob Wegeliuksen "Merten gorillan" (WSOY, 2017) tapahtumat sijoittuvat niille main.

Romaanin päähenkilö on Sally Jones -niminen gorilla, joka palvelee Hudson Queen -aluksella konemestarina ystävänsä suomalaissyntyisen kapteeni Henry Koskelan eli tuttavallisemmin Pomon alaisuudessa. Tapahtumat saavat alkunsa kun mies ... (lisää)

Paikalla 1 jäsen ja 56 vierailijaa
Vampire83
Uusin jäsen: Pieni ja sitkeä
Jäseniä yhteensä: 9868