Verso
Keskiarvo 3.33
3.33 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Verso

Tuomo Jäntti
Julkaistu: maaliskuu 8, 2017 (Gummerus)

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: dystopia, maaginen realismi, jännitys
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Tuomo Parikka. Sidottu, kansipaperi.

Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2018.

Jännitysromaani katastrofista, joka voisi olla totta

"Ensimmäisenä aamuna Karl luuli joutuneensa huonon vitsin kohteeksi. Hän tuijotti kuvaansa kylpyhuoneen peilistä vielä yönsamein silmin ja kävi läpi mahdollisia syyllisiä. Joku töistä tietenkin, mutta vaivaa oli sentään tarvinnut nähdä – hänen parransänkensä oli kirkkaan vihreä. Karl nosti kätensä kasvoilleen. Leuka ei tuntunut karhealta. Pikemminkin hänen kauniin vihreä aamupartansa oli pehmeä. Se tuoksui ruoholta."

Alis Ismantik on entinen toimittaja ja imagokonsultti. Miesystävänsä itsemurhan jälkeen Alis on etsinyt uutta suuntaa elämälleen. Kun varantoministeri pyytää häntä tutkimaan jättimäisen pakkohoitolaitoksen sisäpiirin väärinkäytöksiä, Alis lentää Kolkamoon. Siellä on hoidettu versottuneita: ihmisiä, jotka ovat tuntemattomasta syystä alkaneet kasvaa ruohoa ja lehtiä. Kolkamon tietoverkkoja tutkiessaan Alis alkaa aavistaa, ettei hänen todellinen tehtävänsä olekaan talousrikosten tutkiminen.

Verso on kingimäinen jännitysromaani, joka tuo mieleen myös José Saramagon romaanin Kertomus sokeudesta ja Albert Camus'n Ruton. Se kuvaa ekologista ja inhimillistä katastrofia, vieraan pelkoa, terveydenhuollon uhkia ja terrorismia.

”Kunnianhimoisessa romaanissa viimeisiä hengenvetojaan pidättelevä ihmiskunta käy piirileikkiä kiehtovan omintakeisia uhkia vastaan.” – Tähtivaeltaja-palkintoraati

Muokannut Jussi (23.04.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Novellit 2001KahdeksanTähtisumu täyttyyNoidan kummityttöLohikäärme herää (Ajan Pyörä, #8)
Paikalla 3 jäsentä ja 61 vierailijaa
Nokka10, Jussi, NoctilucA
Uusin jäsen: Hans
Jäseniä yhteensä: 7915