Lasipalatsi (Throne of Glass, #1)
Keskiarvo 3.87
3.87 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (154)
Kirjahyllytilastot

Lasipalatsi

Sarah J. Maas
Julkaistu: heinäkuu 11, 2017 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Throne of Glass
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 21 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Sarianna Silvonen. Kartta: Kelly de Groot. Kannen kuvitus: Alessandro Taini. Sidottu, kansipaperi.

KAHDEN MIEHEN RAKASTAMA
KOKO VALTAKUNNAN PELKÄÄMÄ
HEIDÄN AINOA TOIVONSA

Adarlanin hovin valtaistuinsaliin astelee pahamaineinen salamurhaaja. Hän ei ole tullut tappamaan julmaa kuningasta, vaan hän on siellä lunastaakseen vapautensa. Jos hän päihittää taistelutaidoillaan 23 varasta, salamurhaajaa ja soturia, hänet vapautetaan orjatyöstä suolakaivoksilta ja hänestä tehdään Kuninkaan Miekka. Hänen nimensä on Celaena Sardothien, ja hän on 18-vuotias nuori nainen.

Kruununprinssi saa Celaenan raivoihinsa. Kuninkaallisen vartioston kapteeni ottaa hänet suojatikseen. Kaukaisen maan prinsessasta tulee hänen ystävänsä. Mutta linnassa lymyää jotain hyvin uhkaavaa, ja Celaenan kilvoittelu vapaudesta muuttuu selviytymiskamppailuksi. Hänen on käytävä taisteluun pahan kitkemiseksi ennen kuin se tuhoaa hänen maailmansa. Onko taikuus sittenkään kadonnut valtakunnasta?

Lasipalatsi on ilmiömäisen Throne of Glass -fantasia­sarjan avausosa.

"Yhdistelmästä kepeyttä, raakuutta ja fantasiaa syntyy rikas vaihtoehtotodellisuus, jonka kirkkaimpana tähtenä loistaa sähäkkä nuori nainen." – Kirkus Reviews

"Tamora Piercen ja George R. R. Martinin fanit: tarttukaa tähän kirjaan! Salamurhaaja-sankarittaren kasvu ja moniulotteiset sivuhahmot ovat upeita." – RT Book Reviews, Top Pick

"Pakollista luettavaa eeppisen fantasian ystäville." – USA Today

"Game of Thronesin ja Nälkäpelin fanit tulevat rakastamaan tätä!" – Colleen Houck, kirjailija

”Sarah J. Maasin Throne of Glass – Lasipalatsi oli varmasti yksi vuoden 2017 parhaita suomennettuja nuorten fantasiateoksia.” – Kansan Uutiset

Kirjatraileri Youtubessa.

muokattu 05.08.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Odininlapsi (Korpinkehät, #1)Kirjojen tytärSavuvarkaat (Savuvarkaat, #1)AnachéVarjo ja riipus (Grishaversumi, #1)

Kirja-arvioita (15)

Book_lover avatar
Kirjoittanut
5.0

Tämä kirja oli ehdottomasti yksi parhaista lukemistani kirjoista. Se sai minut innostumaan taas kirjoista. Kun luin sitä, en voinut laskea sitä kädestäni hetkeksikään. Se oli todella mukaansatempaava, jännittävä ja huvittava.

Keskiyön kyyhkynen avatar
Kirjoittanut
5.0

En ymmärrä, miten en jo aiemmin ole törmännyt tähän teokseen. Luin taannoin Sarah J. Maas:in Okaruusujen valtakunnan ja huumaannuin kirjailijan tavasta kirjoittaa ja luoda tarinoita. Näin törmäsin Lasipalatsiin. Enkä pettynyt! Kerrassaan koukuttava, viekas ja mieleenpainuva teos! Ahmin kirjan parissa päivässä ja varasin saman tien sarjan seuraavat osat. Celaena on hahmona hyvin mielenkiintoinen ja hänen koitoksiensa seuraaminen oli pakottavan jännittävää. Pidin myös ... (lisää)

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
4.5

Mukaansatempaava teos, tykkäsin paljon. Pidin kirjoitustyylistä ja juonen jännittävyydestä. Ensimmäisellä lukukerralla en vielä aivan rakastunut, mutta kun sain toisen lukukerran päätökseen, olin aivan haltioissani!

Tantor90 avatar
Kirjoittanut
5.0

Kirja tempaisi heti alussa hyvin mukaan, tylsää kohtaa ei kirjassa ollut, todella hyvin kirjoitettu kirja. 

Atran matkassa avatar
Kirjoittanut
5.0

Itse pidin kirjasta erittäin paljon. Heti alussa kirjan juoni tempaisee mukaansa Celaenan seikkailuihin. Taphtumista on kerrottu hyvin sekä kirjan henkilöiden luonteet tulevat hyvin esille. Vaikka kirja oli alussa hiukan tylsä, se nappasi hyvin mukaan ja jännitys tiivistyi loppua kohden todella paljon. 

Nella avatar
Kirjoittanut
4.5

Olin positiivisesti yllättynyt kirjan suhteen, vaikka odotuksetkin olivat jo korkealla. Kirjan idea on uudenlainen ja mielenkiintoinen ja se on toteutettu todella onnistuneesti. Tarinaan vain ajautuu mukaan ja itse huomasin lukeneeni kirjan jo hetkessä.

Kirjan kirjoitustyyli oli mielestäni aluksi hieman erikoinen, mutta jo parin sivun jälkeen sain siitä helposti kiinni. Tarinaa kerrotaan suurimmaksi osaksi Celaenan osalta, mutta tarinan edetessä uusia osapuolia ilmestyy myös ... (lisää)

Murtunut Varjo avatar
Kirjoittanut
2.5

Kiintoisa asettelu ja lukukokemus ihan jees fantasiateiniromanssi joskin melko pinnallinen esitys. Toisaalta Lasipalatsi on aiheeseensa nähden todella hidastempoinen, mutta toisaalta juoneen on ympätty liikaa tavaraa. Toisin sanoen moni mielenkiintoinen asia jäi pinnalliseksi maininnaksi eikä kirjan maailmaan tai hahmoihin päässyt uppoutumaan. Etenkin yhteiskunnaan kuolleiden hallitsijoiden maailman ja taikuuden esittelemiseen olisin toivonut paljon lisää. Nyt todennäköisesti ... (lisää)

Anna avatar
Kirjoittanut
4.5

Pidän erityisesti fantasiakirjoista, joissa on voimakas naispääosa. Yleensä kirjasarjoissa lopetan lukemisen siihen ensimmäiseen kirjaan, sillä tuntuu että kaikki mahdollinen on jo tapahtunut. Tämä kirja sai minut kuitenkin odottamaan jatko-osaa, sillä kirjan myötä heräsi paljon uusia kysymyksiä.

Q_Black avatar
Kirjoittanut
3.0

Ideana tämä kirja kiinnosti suuresti koska olen aina tykännyt kaikista vahvoista naishahmoista, jotka taistelevat ja joita ei poljeta lokaan. Celaena lupasi juuri tätä kirjan alussa ja sisäinen pikkutyttöni kiljahteli innosta. Pidin kirjan juonesta ja ideasta ja tarina eteni minusta juonellisesti aika kivaan tahtiin. Harmillisesti vain itse päähenkilö menetti sitä ärhäkkyyttään melko nopeasti juonen edetessä vaikkakin hänen pisteliäs ja ... (lisää)

Luinwen avatar
Kirjoittanut
3.0

Rikas maailma ja vahva naispäähenkilö pelastavat paljon tässä nuorille naisille suunnatussa fantasiaromaanissa.

Lue koko arvostelu täältä: https://haaveenakirjailijanura.blogspot.fi/2017/11/kirja-arvostelu-sarah-j-maas-throne-of.html

PercyJacksonfani avatar
Kirjoittanut
4.0

Kirja on mahtava!

Celaena on ihana ja Maas kirjoittaa hyvin. Pidän erityisesti Chaolista, Noxista ja Nehemiasta. Salamurhaaja päähenkilönä... hienoa! Ja Endovier... hyrrr! Kuulostaa totisesti hirveältä paikalta! En ihmettele yhtään Celaenan rappeutunutta kuntoa sen jälkeen.

Oli vain pakko lukea yhdeltä istumalta.

wispie avatar
Kirjoittanut
3.5

Jon Snow on vielä aika kaukana.

 

Hyvää viihdettä, mutta hiukan likaa teinifantasian kliseitä ollakseen "amazing". Jos olet lukenut valinta- sarjaa (Valinta), ja pitänyt sitä ok-hömppänä, vaihda heti tähän. 

 

Celaenan salamurhaajataitoja ja ennen kaikkea taipumuksia ei nähdä loppujen lopuksi kovinkaan paljoa. Alussa hän pyörittelee päässään eri pako- ja murhaamisskenaarioita kiitettävästi, mutta se poistuu loppua kohden. Hän ottelee ... (lisää)

Linnunlento avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Arra avatar
Kirjoittanut
2.5

Minulla oli jostakin syystä todella kovat odotukset Lasipalatsia kohtaan, mutta päädyin kuitenkin pettymään.. Kirja oli kevyempi ja hupsumpi kuin olisin toivonut, eikä sisällössä tapahtunut juuri mitään mielenkiintoista tai yllättävää. Celaenan taustaa(josta olisin ollut kiinnostunut) käsiteltiin vähäisesti tai epämääräisesti vihjaillen ja olisin jo kirjan alusta toivonut enemmän kerrontaa Celaenan ajasta kaivoksessa, kuin juuri ja juuri puolikas lukua. Kirjan romanssit ... (lisää)

rudi92 avatar
Kirjoittanut
5.0

Lasipalatsi on aivan mahtava kirja. Juoni on erittäin onnistunut ja toteutus aivan mahtavuutta. Kirjassa tapahtuu koko ajan, mutta ei kuitenkaan liian nopeasti. Ehtii kuitenkin hengähtää aina välillä. Kirja ei missään vaiheessa ole tylsä ja ahmin sen niin nopeasti kuin kaikilta velvollisuuksiltani pystyin.

Hahmot olivat todella onnistuneita. Celaena oli erittäin hyvä päähenkilö, vahva ja itsenäinen, mutta sillöin tällöin myös herkkä. Pidin erittäin paljon myös ... (lisää)

Paikalla 43 vierailijaa
Uusin jäsen: oskar
Jäseniä yhteensä: 9872