Lasipalatsi

@ Sarah J. Maas
Lasipalatsi (Throne of Glass #1) - Sarah J. Maas 7.86   227

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Sarianna Silvonen. Kartta: Kelly de Groot. Kannen kuvitus: Alessandro Taini. Sidottu, kansipaperi.

KAHDEN MIEHEN RAKASTAMA
KOKO VALTAKUNNAN PELKÄÄMÄ
HEIDÄN AINOA TOIVONSA

Adarlanin hovin valtaistuinsaliin astelee pahamaineinen salamurhaaja. Hän ei ole tullut tappamaan julmaa kuningasta, vaan hän on siellä lunastaakseen vapautensa. Jos hän päihittää taistelutaidoillaan 23 varasta, salamurhaajaa ja soturia, hänet vapautetaan orjatyöstä suolakaivoksilta ja hänestä tehdään Kuninkaan Miekka. Hänen nimensä on Celaena Sardothien, ja hän on 18-vuotias nuori nainen.

Kruununprinssi saa Celaenan raivoihinsa. Kuninkaallisen vartioston kapteeni ottaa hänet suojatikseen. Kaukaisen maan prinsessasta tulee hänen ystävänsä. Mutta linnassa lymyää jotain hyvin uhkaavaa, ja Celaenan kilvoittelu vapaudesta muuttuu selviytymiskamppailuksi. Hänen on käytävä taisteluun pahan kitkemiseksi ennen kuin se tuhoaa hänen maailmansa. Onko taikuus sittenkään kadonnut valtakunnasta?

Lasipalatsi on ilmiömäisen Throne of Glass -fantasia­sarjan avausosa.

"Yhdistelmästä kepeyttä, raakuutta ja fantasiaa syntyy rikas vaihtoehtotodellisuus, jonka kirkkaimpana tähtenä loistaa sähäkkä nuori nainen." – Kirkus Reviews

"Tamora Piercen ja George R. R. Martinin fanit: tarttukaa tähän kirjaan! Salamurhaaja-sankarittaren kasvu ja moniulotteiset sivuhahmot ovat upeita." – RT Book Reviews, Top Pick

"Pakollista luettavaa eeppisen fantasian ystäville." – USA Today

"Game of Thronesin ja Nälkäpelin fanit tulevat rakastamaan tätä!" – Colleen Houck, kirjailija

”Sarah J. Maasin Throne of Glass – Lasipalatsi oli varmasti yksi vuoden 2017 parhaita suomennettuja nuorten fantasiateoksia.” – Kansan Uutiset

Kirjatraileri Youtubessa.
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu heinäkuu 11, 2017 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi Throne of Glass
Tietoja muokattu elokuu 5, 2018

Throne of Glass

Sarja sisältää 7 pääteosta ja yhteensä teoksia 8 kpl.

Throne of Glass -sarjaan kuuluu novellikokoelma The Assassin's Blade, jonka viisi pienoisromaania kertovat päähenkilön seikkailuista ennen Lasipalatsia. Kirja ilmestyi alkukielellä maaliskuussa 2014, sarjan toisen ja kolmannen osan välissä. The Assassin's Bladen suomentamisesta ei ole tietoa.

"Sarjaa on luonnehdittu Game of Thronesiksi naisille ja Celaenaa Frodon ja Jon Snow'n veroiseksi eeppiseksi sankariksi."

Lasipalatsi (Throne of Glass #1) 7.86   227
Keskiyön kruunu (Throne of Glass #2) 8.08   158
Tulen perillinen (Throne of Glass #3) 8.62   140
Varjojen kuningatar (Throne of Glass #4) 8.68   114
Taistelun myrskyt (Throne of Glass #5) 8.70   85
Aamunkoiton torni (Throne of Glass #6) 7.78   58
Tuhkan valtiatar, osa 1 (Throne of Glass #7) 8.62   50
Tuhkan valtiatar, osa 2 (Throne of Glass #7.5) 8.68   48

Kirja-arviot & arvosanat

Keskiyön kyyhkynen
Arvosanat 221
Kirja-arviot 71
Viestit 6
kesäkuu 13, 2020
10 / 10

En ymmärrä, miten en jo aiemmin ole törmännyt tähän teokseen. Luin taannoin Sarah J. Maas:in Okaruusujen valtakunnan ja huumaannuin kirjailijan tavasta kirjoittaa ja luoda tarinoita. Näin törmäsin Lasipalatsiin. Enkä pettynyt! Kerrassaan koukuttava, viekas ja mieleenpainuva teos! Ahmin kirjan parissa päivässä ja varasin saman tien sarjan seuraavat osat. Celaena on hahmona hyvin mielenkiintoinen ja hänen koitoksiensa seuraaminen oli pakottavan jännittävää. Pidin myös Chaolista ja etenkin Dorianista! Juoni oli runsas ja käänteitä löytyi sivu sivulta lisää. Lasipalatsi on varmasti yksi niistä teoksista, joiden pariin haluan palata yhä uudelleen, jotten unohda sen kätkettyä mystisyyttä.

Nella
Arvosanat 91
Kirja-arviot 61
Viestit 0
heinäkuu 14, 2018
9 / 10

Olin positiivisesti yllättynyt kirjan suhteen, vaikka odotuksetkin olivat jo korkealla. Kirjan idea on uudenlainen ja mielenkiintoinen ja se on toteutettu todella onnistuneesti. Tarinaan vain ajautuu mukaan ja itse huomasin lukeneeni kirjan jo hetkessä.

Kirjan kirjoitustyyli oli mielestäni aluksi hieman erikoinen, mutta jo parin sivun jälkeen sain siitä helposti kiinni. Tarinaa kerrotaan suurimmaksi osaksi Celaenan osalta, mutta tarinan edetessä uusia osapuolia ilmestyy myös kuvioihin. Itse ihastuin tarinaan valtavasti, se on täynnä yllättäviä tapahtumia ja jännitystä eikä tylsää hetkeä kyllä löydy. Vaikka teos onkin vakavahenkinen, siihen on saatu mukavasti huumoria mukaan. Romantiikkaakaan ei puutu ja kepeitä hetkiä on saatu mukavasti ujutettua vauhdikkaan ja raa'an tarinan sekaan. 

Luinwen
Arvosanat 234
Kirja-arviot 104
Viestit 96
marraskuu 16, 2017
6 / 10

Rikas maailma ja vahva naispäähenkilö pelastavat paljon tässä nuorille naisille suunnatussa fantasiaromaanissa.

Lue koko arvostelu täältä: https://haaveenakirjailijanura.blogspot.fi/2017/11/kirja-arvostelu-sarah-j-maas-throne-of.html

PercyJacksonfani
Arvosanat 260
Kirja-arviot 25
Viestit 39
marraskuu 2, 2017
8 / 10

Kirja on mahtava!

Celaena on ihana ja Maas kirjoittaa hyvin. Pidän erityisesti Chaolista, Noxista ja Nehemiasta. Salamurhaaja päähenkilönä... hienoa! Ja Endovier... hyrrr! Kuulostaa totisesti hirveältä paikalta! En ihmettele yhtään Celaenan rappeutunutta kuntoa sen jälkeen.

Oli vain pakko lukea yhdeltä istumalta.

wispie
Arvosanat 77
Kirja-arviot 10
Viestit 6
syyskuu 26, 2017
7 / 10

Jon Snow on vielä aika kaukana.

Hyvää viihdettä, mutta hiukan likaa teinifantasian kliseitä ollakseen "amazing". Jos olet lukenut valinta- sarjaa (Valinta), ja pitänyt sitä ok-hömppänä, vaihda heti tähän.

Celaenan salamurhaajataitoja ja ennen kaikkea taipumuksia ei nähdä loppujen lopuksi kovinkaan paljoa. Alussa hän pyörittelee päässään eri pako- ja murhaamisskenaarioita kiitettävästi, mutta se poistuu loppua kohden. Hän ottelee hyvin, mutta onko kilpailussa otteleminen _sala_murhaamista... 

Arra
Arvosanat 198
Kirja-arviot 4
Viestit 0
elokuu 20, 2017
5 / 10

Minulla oli jostakin syystä todella kovat odotukset Lasipalatsia kohtaan, mutta päädyin kuitenkin pettymään.. Kirja oli kevyempi ja hupsumpi kuin olisin toivonut, eikä sisällössä tapahtunut juuri mitään mielenkiintoista tai yllättävää. Celaenan taustaa(josta olisin ollut kiinnostunut) käsiteltiin vähäisesti tai epämääräisesti vihjaillen ja olisin jo kirjan alusta toivonut enemmän kerrontaa Celaenan ajasta kaivoksessa, kuin juuri ja juuri puolikas lukua. Kirjan romanssit olivat pitkästyttäviä, eikä minua juurikaan kiinnostanut, kenen kanssa Celaena päätyy olemaan. Celaena itsessään järkytti minua siinä, kuinka nopeasti hän oli valmis unohtamaan, millaista kohtelua hän ja muut vangit olivat saaneet kaivoksessa ja kuinka hän aina tilaisuuden saadessaan flirttailli prinssin kanssa, eli sen miehen, jonka isä lähetti hänet kärsimään elinikäistä rangaistustaan. En voinut käsittää tätä uskottomuutta, vaikka totta oli, että prinssi oli kovasti erilainen, kuin isänsä.

rudi92
Arvosanat 241
Kirja-arviot 189
Viestit 6
heinäkuu 30, 2017
10 / 10

Lasipalatsi on aivan mahtava kirja. Juoni on erittäin onnistunut ja toteutus aivan mahtavuutta. Kirjassa tapahtuu koko ajan, mutta ei kuitenkaan liian nopeasti. Ehtii kuitenkin hengähtää aina välillä. Kirja ei missään vaiheessa ole tylsä ja ahmin sen niin nopeasti kuin kaikilta velvollisuuksiltani pystyin.

Hahmot olivat todella onnistuneita. Celaena oli erittäin hyvä päähenkilö, vahva ja itsenäinen, mutta sillöin tällöin myös herkkä. Pidin erittäin paljon myös Chaolista, ja toivon, että hänestä ja Celaenasta tulee seuraavissa osissa pari. Dorian oli myös hyvä hahmo, mutta täytyy sanoa, että mielestäni hän ja Celaena eivät oikein sopineet yhteen. Heidän romanssinpoikasensa tuntui syttyvän aivan liian nopeasti niin, ettei siitä pystynyt oikein nauttimaan. Toisin kuin Celaenan ja Chaolin, joiden välinen suhde eteni rauhassa, ja niin että heidän välisensä kipinöinnin kirjan lopussa oikein pystyi aistimaan. Sellaisesta romantiikasta minä itse pidän.

Pinkki Lady
Arvosanat 146
Kirja-arviot 33
Viestit 0
joulukuu 6, 2023
10 / 10

En tajua miksen ole aikaisemmin lukenut tätä kokonaan. Olen lukenut tästä aikaisemmin vai vähän alkua ja jättänyt siihen. Tämä kirja oli huikea ja mukaansatempaava. Juoneen jäi heti koukkuun ja asiat meni kiinostavammaksi loppuakohden. 

Embo
Arvosanat 34
Kirja-arviot 6
Viestit 0
elokuu 6, 2023
7 / 10

Ensimmäinen kirja on jollain tavalla rasittavaa luettavaa. Dialogit oli kömpelöitä. Johtuneeko käännöksestä vai onko ne kökköjä myös alkuperäiskielellä. Olin kuullut kirjasta kehuja ja sinnittelin kirjan loppuun, mikä oli hyvä päätös. Kirja lupaa ihan mieleniiintoisen tarinan ja tokassa kirjassa dialogitkin tuntuvat jo luontevammilta.

Sky
Arvosanat 17
Kirja-arviot 2
Viestit 0
huhtikuu 5, 2023
8 / 10

Kirjan juoni on hyvä mutta Celaenan luonne ei oikein sopinut salamurhaajalle. Hän käyttäytyi puolet ajasta kuin pikkulapsi eikä muutenkaan tehnyt  vaikutusta päähenkilönä. Onneksi kirjassa oli kuitenkin muita parempia hahmoja 

Book_lover
Arvosanat 43
Kirja-arviot 30
Viestit 0
marraskuu 9, 2020
10 / 10

Tämä kirja oli ehdottomasti yksi parhaista lukemistani kirjoista. Se sai minut innostumaan taas kirjoista. Kun luin sitä, en voinut laskea sitä kädestäni hetkeksikään. Se oli todella mukaansatempaava, jännittävä ja huvittava.

_kirjakeiju_
Arvosanat 425
Kirja-arviot 354
Viestit 0
heinäkuu 22, 2019
9 / 10

Mukaansatempaava teos, tykkäsin paljon. Pidin kirjoitustyylistä ja juonen jännittävyydestä. Ensimmäisellä lukukerralla en vielä aivan rakastunut, mutta kun sain toisen lukukerran päätökseen, olin aivan haltioissani!

Tantor90
Arvosanat 39
Kirja-arviot 15
Viestit 2
toukokuu 12, 2019
10 / 10

Kirja tempaisi heti alussa hyvin mukaan, tylsää kohtaa ei kirjassa ollut, todella hyvin kirjoitettu kirja. 

Atran matkassa
Arvosanat 15
Kirja-arviot 6
Viestit 0
tammikuu 17, 2019
10 / 10

Itse pidin kirjasta erittäin paljon. Heti alussa kirjan juoni tempaisee mukaansa Celaenan seikkailuihin. Taphtumista on kerrottu hyvin sekä kirjan henkilöiden luonteet tulevat hyvin esille. Vaikka kirja oli alussa hiukan tylsä, se nappasi hyvin mukaan ja jännitys tiivistyi loppua kohden todella paljon. 

Murtunut Varjo
Arvosanat 264
Kirja-arviot 6
Viestit 2
kesäkuu 20, 2018
5 / 10

Kiintoisa asettelu ja lukukokemus ihan jees fantasiateiniromanssi joskin melko pinnallinen esitys. Toisaalta Lasipalatsi on aiheeseensa nähden todella hidastempoinen, mutta toisaalta juoneen on ympätty liikaa tavaraa. Toisin sanoen moni mielenkiintoinen asia jäi pinnalliseksi maininnaksi eikä kirjan maailmaan tai hahmoihin päässyt uppoutumaan. Etenkin yhteiskunnaan kuolleiden hallitsijoiden maailman ja taikuuden esittelemiseen olisin toivonut paljon lisää. Nyt todennäköisesti hyvinkin mielenkiintoiseen fantasiamaailmaan syventyminen on kuitattu parilla ympäripyöreällä maininnalla tyyliin "kuningas on kieltänyt taikuuden". Piste. Ei muuta kommentoitavaa. Sen sijaan kirja keskittyy Celaenan "ah olen maailman paras salamurhaaja ja kiedon kaikki pikkurillini ympärille"-esitykseen.

Celestia
Arvosanat 9
Kirja-arviot 4
Viestit 0
helmikuu 4, 2018
9 / 10

Pidän erityisesti fantasiakirjoista, joissa on voimakas naispääosa. Yleensä kirjasarjoissa lopetan lukemisen siihen ensimmäiseen kirjaan, sillä tuntuu että kaikki mahdollinen on jo tapahtunut. Tämä kirja sai minut kuitenkin odottamaan jatko-osaa, sillä kirjan myötä heräsi paljon uusia kysymyksiä.

Q_Black
Arvosanat 249
Kirja-arviot 241
Viestit 111
tammikuu 5, 2018
6 / 10

Ideana tämä kirja kiinnosti suuresti koska olen aina tykännyt kaikista vahvoista naishahmoista, jotka taistelevat ja joita ei poljeta lokaan. Celaena lupasi juuri tätä kirjan alussa ja sisäinen pikkutyttöni kiljahteli innosta. Pidin kirjan juonesta ja ideasta ja tarina eteni minusta juonellisesti aika kivaan tahtiin. Harmillisesti vain itse päähenkilö menetti sitä ärhäkkyyttään melko nopeasti juonen edetessä vaikkakin hänen pisteliäs ja vitsaileva luonteensa säilyi viimeisille sivuille asti. Olisin ehkä enemmän odottanut sellaista konfliktia ja hidasta etenemistä joidenkin hahmojen välillä koska tarinassa minusta lähtöasetelmia ajatellen muutosta tapahtui naurettavan paljon ja nopeasti lyhyessä ajassa. Pidin kuitenkin monista juoneen punotuista hahmoista ja juonenkäänteistä. Ainakin itselle tähän elämäntilanteeseen hyvin simppeliä ja helppoa luettavaa. Jos joku kaipaa sellaista tajunnänräjäyttävää juonta ja tapahtumia niin tämä ei ehkä kaikkia odotuksia täytä, mutta ihan pätevää viihdettä tylsiin iltoihin. Aion kyllä lukea jatko-osankin.

Pusheen
Arvosanat 134
Kirja-arviot 15
Viestit 1
joulukuu 27, 2023
9 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Linnunlento
Arvosanat 383
Kirja-arviot 4
Viestit 3
elokuu 28, 2017
9 / 10
Sisältää juonipaljastuksia