Kokemattomat ja muita kertomuksia
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Kokemattomat ja muita kertomuksia

Diana Gabaldon
Julkaistu: lokakuu 4, 2017 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Seven Stones to Stand or Fall: A Collection of Outlander Fiction
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia, novellikokoelma
Osallistu keskusteluun (viestejä 10 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Anuirmeli Sallamo-Lavi. Kansi: Laura Noponen. Sidottu, kansipaperi.

"Kokemattomat on lyhennetty versio englanninkielisestä kertomuskokoelmasta Seven Stones to Stand or Fall. Tähän kokoelmaan päätyneet nimikertomus, Katoavainen vihreä ja Saarrettu ovat aiemmin suomentamattomia. Lisäksi Kokemattomissa on mukana kolme ensimmäistä lukua Matkantekijä-sarjan avaavasta teoksesta Muukalainen, jonka ensimmäinen painos ilmestyi suomeksi 2002."

*

Nuori Jamie Fraser suree isänsä kuolemaa ja pakoilee Ranskan maaseudulla pahasti haavoittuneena yhteenotosta englantilaisten kanssa. Seurana on ystävä Ian Murray, jolla myös on hyvä syy pysyä Skotlannin ulkopuolella.

Kohtalon johdattamana juutalainen herrasmies Hasdi palkkaa nuorukaiset saattelemaan Pariisiin kuvankauniin tyttärensä Rebekahin. Niin Jamie kuin Iankin tuntevat tähän kiihkeää, välitöntä vetoa, mutta he olisivat ehkä varovaisempia, jos tietäisivät, millaisen naisen kanssa oikein ovat tekemisissä.

Nimikertomus sijoittuu aikaan ennen kuin Matkantekijä-sarjan Claire kohtasi Jamien ja kuvaa, miten Jamie kasvaa pojasta mieheksi. Ennen julkaisemattoman historiallisen tarinakokoelman kaksi muuta seikkailukertomusta keskittyvät lordi Johniin.

(muokattu 05.10.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

AzincourtSalamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)Myrskylintu (Ruusujen sota, #1)Myrskyn soturit (Uhtred-sarja, #9)Asterix ja Piktit (Asterix, #35)

Kirja-arvioita (1)

rudi92 avatar
Kirjoittanut ()
2.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 35 vierailijaa
Uusin jäsen: Alona El Bermawey
Jäseniä yhteensä: 8875