Ylenemisen kaivo (Usvasyntyinen, #2)
Keskiarvo 3.99
3.99 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10


Arvosanoja (72)
Kirjahyllytilastot

Ylenemisen kaivo

Brandon Sanderson
Julkaistu: huhtikuu 18, 2018 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: The Well of Ascension

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 56 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Sam Green. Kartat: Isaac Stewart. Sidottu.

Usvasyntyinen-trilogia jatkuu!

Kelsierin kopla teki sen minkä piti olla mahdotonta: päihitti jumalan kaltaisen tyrannin, Lordihallitsijan, jonka valta oli kestänyt tuhat vuotta. Nyt Viimeisen valtakunnan tuhkista täytyy rakentaa uusi, terve yhteiskunta. Tehtävä on uskottu Vinille ja Elend Venturelle – katulapselle, josta on tullut valtakunnan voimakkain usvasyntyinen, ja idealistiselle aatelisnuorukaiselle, jonka pitäisi nyt hallita kuninkaana.

He eivät ole päässeet edes vauhtiin, kun kolme eri armeijaa hyökkää. Kun piiritys kiristyy ja tilanne käy tukalaksi, hitusen toivoa tarjoaa muinainen legenda. Mutta vaikka Ylenemisen kaivo osoittautuisi todeksi, kukaan ei tiedä missä se on tai millaisia voimia siinä piilee.

Alkaa näyttää siltä, että Lordihallitsijan kukistaminen olikin helppo osuus. Todellinen haaste on selvitä sen seurauksista.

Ylenemisen kaivo on toinen osa Usvasyntyinen (Mistborn) -trilogiasta. Sarjan kirjoja on maailmalla myyty miljoonia kappaleita, niitä on käännetty yli 25 kielelle, ja Brandon Sanderson on saanut lukuisia fantasiakirjallisuuden palkintoja ja tunnustuksia.

Muokannut Jussi (30.04.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mifongin aika (Mifonki-sarja, #2)Taian oppitunnit (Yelena Zaltana, #2)Mifongin mahti (Mifonki-sarja, #3)Matkalaiset (Syysmaa, #6)Naondel (Punaisen luostarin kronikoita, #2)
Paikalla 2 jäsentä ja 46 vierailijaa
punnort, Rinja
Uusin jäsen: prevesi valtteri
Jäseniä yhteensä: 8463