Veden vallassa (Väkiveriset, #3)
Keskiarvo 3.59
3.59 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Veden vallassa

Sini Helminen
Julkaistu: huhtikuu 11, 2018 (Myllylahti)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, romantiikka, jännitys, nuoret
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne

Kansi: Karin Niemi. Sidottu, kansipaperi.

Suomalaista mytologiaa, jännitystä ja romantiikkaa yhdistelevä suosittu Väkiveriset-sarja on edennyt metsän ja vuoren tarinoiden kautta kolmanteen teemaansa, veteen. Kirjavinkkarina ja nuorten kirjastonhoitajana toimivan kirjoittajan vahva tietämys kohderyhmänsä lukutottumuksista ja -toiveista yhdistettynä kiehtovaan tarinankerrontaan tekee sarjasta huikean lukuelämyksen.

”Aivan kuin suomut putoaisivat silmiltäni. Näen äkkiä edessäni olevan olennon sellaisena kuin se todella on: kädet ja jalat ovat räpyläiset, iho vihreä ja silmät tummat ja ilkeät.”

Marin äiti on kadonnut vuosia sitten, ja isä on höyrähtänyt uskomaan Kalevalan kummajaisiin. Lapsuuden bestis Jessika ja hänen jenginsä tuntuvat vaistoavan Marin jokaisen kipukohdan. Jopa kännykän viestien ja koulun oven avaaminen vaativat rohkeutta. Pelonväreitä lietsoo myös yläkoulun nurkilla norkoileva vieras, vihreätukkainen nuorukainen, jolla on häiritsevä katse.

Kylvyssä Mari löytää ihostaan sileän suomun, mikä saa hänet tolaltaan. Kummallinen naapurintyttö Tuulia raottaa Marille maailmaa, jonka olemassaolosta hänellä ei ole ollut aavistustakaan. Isä varoittaa Maria menemästä järveen, mutta jokin kutsuu aaltojen alta. Jokin, jota vääristyneessä vedenalaisessa maailmassa on vaikea tunnistaa vaaraksi.

Veden vallassa on itsenäinen jatko-osa reaalifantasiasarjaan Väkiveriset, jossa kotimainen mytologia tunkeutuu elävänä ja kihelmöivänä nuorten arkeen. Jännitys ja romantiikka punoutuvat huumorin säikeisiin. Sarja on suunnattu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille. Sen aiemmat osat ovat Kaarnan kätkössä (2017) sekä Kiven sisässä (2017).

muokattu 25.10.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Biggles EtelämerelläKauhujen saari (David & Larissa, #3)Sinisen peilin antikvariaatti (David & Larissa, #1)Pimeän käskyläiset (Viisi vartijaa, #3)Korpinportti (Viisi vartijaa, #1)

Kirja-arvioita (1)

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
3.5

Tämä kirja noudatti samanlaista kaavaa kuin sarjan edellinenkin osa, joten en enää hämmentynyt, kun kirjassa kerrottiin taas aivan uutta tarinaa. Juoni oli hiukkasen rankempi ja jopa vähäsen mielenkiintoisempi kuin aiempien osien kohdalla. Yllätyinkin, kun tykkäsin tästä paljon! Lisääntymisasiat toivat tähän niin sanoakseni, hmm, uudenlaista perspektiiviä.

Paikalla 38 vierailijaa
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734