Harry Potter: Taikuuden historia

J. K. Rowling
Julkaistaan: huhtikuu 20, 2018 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Harry Potter: A Journey Through a History of Magic

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, tietokirja, nuoret
Avainsanat: harry potter
Osallistu keskusteluun (viestejä 113 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2017. Kuvittanut Jim Kay. Suomentaneet Jaana Kapari-Jatta ja Meri Kapari. Nidottu.

Lumoava lahjateos Harry Potterin 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi: matka Tylypahkaan ja taikuuden historiaan!

Kirja liittyy British Libraryn suureen juhlanäyttelyyn Harry Potter: A History of Magic, joka avautuu Lontoossa syksyllä 2017 ja jatkaa sieltä Pariisiin ja New Yorkiin.

Ensimmäinen Harry Potter -kirja, Harry Potter ja viisasten kivi, ilmestyi englanniksi 26.6.1997 ja siitä alkoi huikea menestystarina: Harry Potter -kirjoja on myyty yli 450 miljoonaa kappaletta ja ne on käännetty 80 eri kielelle. Näyttelyn ja tämän kirjan lähtökohtana on Tylypahkan koulun opinto-ohjelma ja oppiaineet. sekä myytit ja kansanperinne johon Harry Potter -teostenkin maailma perustuu.

Taikajuomat ja alkemia, yrttitieto, loitsut, tähtitiede, muodonmuutokset, pimeyden voimilta suojautuminen, taikaolentojen hoito – kaikkiin näihin Tylypahkan oppiaineisiin ja niiden opettajiin perehdytään tässä upeassa, Jim Kayn kuvittamassa kirjassa. Mukana on ennen julkaisematonta aineistoa Rowlingin muistikirjoista ja kokoelmista ja ohjeita ja vinkkejä omien taikakokeiden tekoa varten.

Muokannut Jussi (03.01.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Enkelin käsky (Lentävä hollantilainen, #2)Angedelin prinsessa (Roistoakatemia, #3)Pimeä nousee IV–VCaraval (Caraval, #1)Viimeinen haltia
Paikalla 3 jäsentä ja 28 vierailijaa
punnort, Jussi, Morgan Blood
Uusin jäsen: TIIa Nurmi
Jäseniä yhteensä: 7908