Välityö
Keskiarvo 5.00
5.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Välityö

Turo Kuningas
Julkaistu: maaliskuu 2, 2018 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: vaihtoehtohistoria, mainstream
Avainsanat: kotimainen, satiiri

Kansi: Elina Warsta. Sidottu, kansipaperi.

Työ, talous, rakkaus ja täydellinen kämmenslaissi.

Tämä on Suomi vuosituhannen molemmin puolin mutta ei sellaisena kuin me sen tunnemme. Maan suurin puolue on Kansallisliitto, jonka johtaja Elias Kukko on ennen politiikkaan ryhtymistään tehnyt Malesiassa toimintaelokuvia ja luonut kukkodo-nimisen taistelulajin.

Kun Kansallisliitto kannattajineen ottaa tähtäimeensä työttömyyden sijasta työttömät, nuo yhteiskunnan syöpäläiset, syntyy työttömien terroristinen vastarintajärjestö TÄJ.

Toisaalla samassa maailmassa työnjohtaja Ilkka johtaa varastoaan kuin Clint Eastwood ja haaveilee täydellisesti koostetusta videokasetista. UuGee-teeveessä Meisseli ja Brenkku solvaavat ohikulkijoita ja räjäyttävät Juice Leskisen tuotannon hiekkakuopalla. Konsultti Joni Suula unelmoi kadotetusta Jannista ja Könösen peittoamisesta tenniksessä.

Talveen uinahtaneessa kesämökissään on syntymässä ?-liike, joka uskoo vaikenemiseen. Rakkaus ei pelasta maailmaa, mutta myötätunto saattaa.

Kuten me kaikki, he ovat matkalla kohti törmäyspistettä.

Välityö on kaleidoskooppimainen kertomus työstä, terrorismista, fasismista, kielestä, markkinoinnista, rakkaudesta, tenniksestä ja oikeasta tavasta ääntää Jean-Claude Van Damme. Se on hauskinta ja surullisinta mitä luet vuonna 2018.

(muokattu 15.03.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Penelopeia: Penelopen ja Odysseuksen myyttiDaturaUmbraJos talviyönä matkamies (Keltainen kirjasto, #178)Tarinoita lääkärien elämästä (A. Conan Doylen kootut teokset, #5)
Paikalla 1 jäsen ja 71 vierailijaa
Humbs
Uusin jäsen: Kati Piehl
Jäseniä yhteensä: 8754