Taikuri ja taskuvaras (Taikuri ja taskuvaras, #1)
Keskiarvo 3.59
3.59 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (17)
Kirjahyllytilastot

Taikuri ja taskuvaras

Anniina Mikama
Julkaistu: maaliskuu 2, 2018 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia, nuoret
Avainsanat: 1800-luku, kotimainen, topelius-palkinto

Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Topelius-palkinto 2019.

Mikä tahansa on mahdollista, jos sen vain osaa uneksia.

Mina asuu kadulla ja varastelee henkensä pitimiksi. Tom on nuori keksijä ja taikuri, jonka Ihmeiden teatteri lumoaa yleisönsä ilta illan jälkeen. Mina ja Tom kohtaavat Helsingissä talvella 1890. Ensi hetkestä lähtien heidän kohtalonsa tuntuvat kietoutuvan merkillisellä tavalla yhteen, ja pian Mina työskentelee Tomin taikashow'ssa, jossa mekaaniset koneet heräävät eloon. Molempien menneisyydessä on kuitenkin pahoja, selvittämättömiä asioita. He joutuvat juonittelun pyörteeseen ja ajojahtiin, josta he voivat selviytyä vain rohkeutensa avulla – muutama taikatemppu hihassaan.

Taikuri ja taskuvaras aloittaa maagisen trilogian täynnä silmänkääntötemppuja, romantiikkaa ja jännitystä. Toinen osa, Huijarin oppipoika, ilmestyy 2019.

"Kirjan maailma on yllätyksiä ja illuusioita täynnä. Sen hetkissä on mukana ripaus taikuutta ja romantiikkaa. Taidokkaasti kirjoitettu historiankuvaus ja kiehtovat juonenkäänteet pitävät lukijan henkeäsalpaavassa otteessaan loppuun saakka. Steampunk-henkinen esikoisfantasiaromaani yhdistelee taitavasti menneisyyttä ja tulevaisuutta." – Topelius-palkintoraati

(muokattu 20.02.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Paluu Pompeijiin (Aikamatkaajat, #1)Tulimieli (Kapinaenkelit, #1)Salamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)Pyövelin vallankumous (W.A.R.P., #2)Näkijä (Noitalapsi, #2)

Kirja-arvioita (3)

Theodora avatar
Kirjoittanut ()
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
muse avatar
Kirjoittanut ()
2.0

Alkoi lupaavasti, mutta juonenkäänteet olivat mielestäni aika heppoisia, ehkä jopa vähän lapsellisia. Ei ollut mua varten, mutta ehkä sopiikin paremmin aika nuorille.

Miss Pelling avatar
Kirjoittanut ()
2.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 1 jäsen ja 35 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Serafia Alho
Jäseniä yhteensä: 8678