Kalevanpoikien kronikka
Keskiarvo 2.75
2.75 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Kalevanpoikien kronikka

Juha-Pekka Koskinen
Julkaistu: helmikuu 23, 2018 (WSOY)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia, seikkailu
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne

Kalevanpoikien kronikka: Historiallinen romaani. Ulkoasu: Mika Wist. Sidottu, kansipaperi.

Entä jos Kalevala sijoittuisi 1100-luvulle?

Eletään syvintä 1100-lukua, ja Miklagård on maailman napa, tieteen, uskonnon ja kaupan keskus. Tuohon keisari Manuelin kultaiseen kaupunkiin suuntaa kaukaisesta pohjolasta värikäs nelikko.

Jokaisella heistä on Miklagårdissa oma tavoitteensa: lieto Lemminkäinen kaipaa keisarin sotajoukkoihin, tietäjä Väinö Kalevanpoika etsii Ristuksen pyhiä nauloja saadakseen pojan jota kuolo ei nuorena korjaa ja takojamestari Seppo hautoo kostoa vanhojen veritekojen tähden. Väntti päätyy yliteknikko Stauriakosin ja tämän ihastuttavan Irene-tytön pajaan oppimaan sotateknologian ihmeitä.

Tästä aukeaa tarinoiden ja tarujen verkosto, jota Väntti vanhoilla päivillään muistelee, tapahtunutta väritellen ja omiaan pannen. Kalevanpoikien kronikka on kalevalaista mytologiaa, historiaa ja seikkailua yhdistelevä romaani, joka maalaa tuoreen kuvan maamme ja maailmamme menneisyydestä. Se on tarunhohtoinen ja verihuuruinen kirja, aivan uusi suunnanavaus yhtä lailla Koskiselta kuin suomalaiselta kirjallisuudelta.

(muokattu 04.09.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Päälliköiden ottelu (Asterix, #7)Gallialainen kertomataulu; Taivas putoaa niskaan; Luonnoskirja 33 (Asterix-kirjasto, #12)Viiden minuutin ikuisuusJumaltenrannan nousu ja tuho (Asterix, #17)Asterix ja alppikukka; Jumaltenrannan nousu ja tuho; Asterix ja Caesarin laakeriseppele (Asterix-kirjasto, #6)
Paikalla 3 jäsentä ja 76 vierailijaa
Jarna, HourglassEyes, Skie
Uusin jäsen: Valtsu gamer123
Jäseniä yhteensä: 9038