Karhun morsian
Keskiarvo 3.19
3.19 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (8)
Kirjahyllytilastot

Karhun morsian

Katja Törmänen
Julkaistu: helmikuu 17, 2018 (Like)

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen, skandinaavinen mytologia, suomalainen kansanperinne

Sidottu, kansipaperi.

Kaksi naista miesten hallitsemassa viikinkimaailmassa.

Ennalta määrätty kohtalo.

Karhun kirous kaiken yllä.

Karhun morsian on tiivistunnelmainen fantasiaromaani Surmankylän Aslaugista ja Suolakarin Freydisistä. Toisilleen tuntemattomat naiset kulkevat kohti sukupolvia vanhaa kohtaloa, joka ratkaisee paitsi heidän myös kylien tulevaisuuden. Alistuvatko naiset kohtaloonsa, vai etsivätkö he oman tiensä huolimatta siitä, mihin muinaiset valat ja kunnia heitä velvoittavat?

Suomalaisesta ja skandinaavisesta mytologiasta ammentava romaani pureutuu sukupuolisen vallan kysymyksiin. Karhun morsian voitti Liken ja Tähtivaeltajan järjestämän spekulatiivisen fiktion kirjoituskilpailun.

”Karhun morsian erottui selvästi muista lukemistani käsikirjoituksista. Se oli ehyt ja intensiivinen, ammattimaisen kirjoittajan työtä. Tarina houkutteli tekemään tulkintoja mutta samaan aikaan pakeni yhtä ainoaa selitystä. Se on hyvän kirjan merkki.” – Tiina Raevaara

”Karhun morsian on kiehtova, monisyinen fantasiakertomus, joka ammentaa kauniisti suomalaisesta karhumytologiasta. Kirjoittaja onnistuu luomaan hienovaraisilla viittauksilla ja yksityiskohdilla henkilöhahmoja, jotka tuntuvat samaan aikaan aidosti suomalaiskansallisilta mutta myös iättömiltä arkkityypeiltä himoineen ja haluineen.” – Jukka Halme

Muokannut Jussi (19.02.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maresi (Punaisen luostarin kronikoita, #1)Seitsemän yön tarinat (Eurooppa-sarja, #6)Pääskytorni (The Witcher – Noituri, #6)Varjojen lapset (Varjo, #3)Avalonin usvat (Avalon, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 50 vierailijaa
Darkki
Uusin jäsen: Heidi
Jäseniä yhteensä: 8452