Vedenpaisumus (Lyran kirjat, #1)
Keskiarvo 3.86
3.86 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (22)
Kirjahyllytilastot

Vedenpaisumus

Philip Pullman
Julkaistu: huhtikuu 25, 2018 (Otava)
Alkuperäinen nimi: La Belle Sauvage
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Helene Bütsow. Kannen kuva: Chris Wormell. Sidottu.

Toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (nuortenkirjat) 2018, The World Science Fiction Society Award for Best Young Adult Book -ehdokas 2018.

Asta kiskoi tammenterhoa takin povitaskusta. Kaiverretun esineen sisällä oli pieneksi taiteltu paperilappu. "Tämä on muiden ihmisten salaisuus. Meidän ei pitäisi tutkia tätä", Malcolm sanoi daimonilleen.

Fantasian mestarin uusi sarja vie aikaan ennen Universumien tomu -trilogian jännittäviä tapahtumia.

Eräänä keskitalven päivänä Troutin majataloon tulee vieraita, jotka ovat erilaisia kuin tavalliset kävijät. Läheisen luostarin askareissa autteleva yksitoistavuotias Malcolm kuulee, että sisaret ovat ottaneet hoiviinsa pienokaisen. Miksi Lyra-vauva kiinnostaa majataloon ilmestyneitä miehiä? Mitä Malcolmin haltuunsa saama merkillinen tammenterho haluaa viestittää, ja miksi salainen järjestö on kiinnostunut pojan liikkeistä? Malcom ja palvelustyttö Alice lähtevät hurjalle pakomatkalle vauva mukanaan.

Philip Pullman on Ison-Britannian merkittävimpiä lasten- ja nuortenkirjailijoita. Hänen Universumien tomu -trilogiansa on kaikkien aikojen palkituimpia fantasiasarjoja.

”On etuoikeus saada taas palata Pullmanin ihmeelliseen, kauniiseen ja pelottavaan maailmaan. En ole pitkään aikaan rakastanut päähenkilöä yhtä paljon kuin rakastan Malcolm Polsteadia!” – fantasiakirjailija Maria Turtschaninoff

muokattu 05.08.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Käärmeenlumooja (Faunoidit, #1)Varjojen kaupungit I–IIIEksynyt sankari (Olympoksen sankarit, #1)Weed
Paikalla 2 jäsentä ja 32 vierailijaa
Chompp, Lyyskis
Uusin jäsen: oskar
Jäseniä yhteensä: 9872