Lincoln bardossa
Keskiarvo 3.17
3.17 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Lincoln bardossa

George Saunders
Julkaistu: maaliskuu 22, 2018 (Siltala)
Alkuperäinen nimi: Lincoln in the Bardo
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia, mainstream
Avainsanat: 1800-luku

Alkuteos imestynyt 2017. Suomentanut Kaijamari Sivill. Graafinen suunnittelu: Ilkka Kärkkäinen. Sidottu, kansipaperi.

Booker-palkinto 2017. Locus-palkintoehdokas 2018, Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2019.

Booker-voittajan ylistetyssä romaanissa kohtaavat elävät ja kuolleet, historialliset ja keksityt henkilöt

Helmikuu 1862. Yhdysvaltain sisällissotaa on käyty vuoden verran, ja veriset taistelut raatelevat kansakuntaa. Valkoisessa talossa presidentti Abraham Lincoln johtaa pohjoisvaltioiden sotaa ja kohtaa samalla syvän henkilökohtaisen menetyksen, kun hänen 11-vuotias Willie-poikansa sairastuu ja kuolee. Sanomalehdet kertovat surun murtaman presidentin monena päivänä palanneen Georgetownin hautausmaan kryptaan pitääkseen vielä sylissä poikaansa.

Tämä historiallinen faktansirpale on saattanut liikkeelle George Saundersin ensimmäisen romaanin Lincoln bardossa. Realistisesta kehyksestä romaani nousee yliluonnolliseen maailmaan, joka on yhtä aikaa kauhistuttava ja hilpeä. Willie Lincoln löytää itsensä kummallisesta kiirastulesta, jossa aaveet seurustelevat, riitelevät ja suorittavat merkillisiä katumustekoja. Täällä, kummallisessa välitilassa, jota tiibetiläisen tradition mukaan kutsutaan bardoksi, nuoren Willien sielusta puhkeaa taistelu.

Lincoln bardossa on häkellyttävän mielikuvituksellinen romaani, muodoltaan uskalias ja hengeltään ainulaatuinen yhden yön tarina.

"Huikea, moniääninen ja kokeileva romaani poikaansa surevasta Abraham Lincolnista. Kirja esittää perimmäisiä kysymyksiä ihmisenä olemisen ja valitsemisen taakasta." – Tähtivaeltaja-palkintoraati

(muokattu 20.02.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kiinan pyhä helmiVeren perintö (Sookie Stackhouse, #6)Seikkailu kadonneessa kaupungissaKullantekijän kammiossa (Rouva Suvi -trilogia, #2)Iso härkä (Metsän kansa, #2)
Paikalla 2 jäsentä ja 55 vierailijaa
punnort, Pisania
Uusin jäsen: Valtsu gamer123
Jäseniä yhteensä: 9038