Viallinen (Viallinen #1) - Cecelia Ahern7.76

Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Terhi Leskinen. Kansi: Rich Deas ja Liz Dresner. Sidottu, kansipaperi.

Seitsemäntoistavuotiaan Celestine Northin elämä on täydellistä. Hän on kunnollinen tytär ja sisar, suosittu koulussa, ja hänen poikaystävänsä on arvostetun perheen poika, joka saa sydämen läpättämään.

Eräänä päivänä Celestine päättää auttaa yksinäistä vanhusta ja tekee omasta mielestään oikein. Hän kuitenkin rikkoo maan ylimmän päättävän elimen, Killan, sääntöjä ja joutuu kärsimään seurauksista.

Celestine voi joutua vankilaan ja tulla merkityksi. Hänet voidaan leimata vialliseksi – yhteiskunnassa, jossa on vain kahdenlaisia ihmisiä, Täydellisiä ja Viallisia.

Viallinen on samastuttava ja rohkaiseva Young Adult -romaani valinnoista ja vallankäytöstä sekä oikeasta ja väärästä. Se sijoittuu maailmaan, jossa täydellisyys on ylemmyyttä ja virheistä rangaistaan. Ja jossa eräs nuori nainen uskaltaa ottaa kantaa, vaikka se voi viedä häneltä kaiken.

”Koukuttaa välittömästi, nopeatempoinen napakymppi.” – Heat

Keskustelua: Cecelia Ahern :: viestejä 1 kpl
Risingshadow arvostelu :: Niina Tolonen (Nafisan)
Arvosana kirjalle


Julkaistu: helmikuu 13, 2018
Kustantaja: Gummerus
Tyylit: scifidystopia, nuoret
Alkuperäinen nimi: Flawed
Arvosanalla: 7.76/10
Arvosanoja: 52
Muokattu: lokakuu 19, 2018

Viallinen -kirjasarja

Viallinen (Viallinen #1)7.76
Täydellinen (Viallinen #2)7.56

Kirja-arvioita

8/10 |
marraskuu 12, 2020
Kirja oli hyvinkin koukuttava. Sen juoni oli jännittävä ja henkilöhahmot olivat kiinnostavia. Kirjan maailma oli julma ja selkäpiitänikin karmii ajatus siitä, että pienistäkin virheistä joutui tuomion alle. Kun kirjassa tapahtui jotain, omat tunteet vastasivat siihen täysillä.
8/10 |
heinäkuu 23, 2019
Tykkäsin kovasti, vaikka alussa juoni tuntuikin hyvin ennalta arvattavalta. Loppua kohden juoni eteni mukavaa vauhtia ja en malttanut odottaa toisen osan alkua. Maailma, josta kirja kertoo on julma, pienistäkin virheistä rankaistaan todella ...
6/10 |
heinäkuu 15, 2019
Pidin tästä kirjasta, mutta en luultavasti tule lukemaan sitä uudestaan. Juonena ei mitenkään erityinen: Tavallinen teinityttö päätyy puolivahingossa erikoiseen tilanteeseen sekä sitten esimerkiksi toisille omalla päättäväisyydellään ...
9/10 |
elokuu 13, 2018
Kirja on hämmästyttävän hyvä ja yllätyin positiivisesti sen taidokkuudesta. Koko tarina on erittäin mielenkiintoinen ja erikoinen, mutta samalla ajankohtainen. Idea siitä, että ihmisiä syrjitään ja alennetaan moraalisten päätösten ...