Huijarin oppipoika (Taikuri ja taskuvaras -trilogia #2) - Anniina Mikama7.62

Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Palkittu Taikuri ja taskuvaras saa jatkoa.

Krakova 1829. Viisitoistavuotias Wiktor haaveilee seikkailuista, mutta ei usko kohtalolla olevan suuria suunnitelmia hänen varalleen. Kun Wiktor joutuu onnettomuuteen oudon taivaankappaleen räjähtäessä joenrannassa, hänen elämänsä tekee täyskäännöksen. Hänen henkensä pelastavat salaperäinen Tom, sekä kelloseppä Seweryn, joka tuntuu tietävän kellojen korjaamisen ohella yhtä ja toista myös taikuudesta.

Huijarin menneisyys seuraa Seweryniä ja pian koko kolmikko tempautuu mukaan seikkailuun, joka on täynnä täpäriä tilanteita ja yllättäviä käänteitä. Wiktor saa huomata, että jos aikoo taikuriksi, on opittava improvisoimaan tiukan paikan tullen.

Tom ja Wiktor ovat lukijalle tuttu silmänkääntäjäkaksikko Topelius-palkinnon voittaneesta romaanista Taikuri ja taskuvaras (2018). Trilogian viimeinen osa, Tinasotamiehet ilmestyy keväällä 2020.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: maaliskuu 12, 2019
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia, historia, nuoret
Avainsanat: 1800-luku, kotimainen
Arvosanalla: 7.62/10
Arvosanoja: 13
Muokattu: maaliskuu 12, 2019

Taikuri ja taskuvaras -trilogia -kirjasarja

Taikuri ja taskuvaras (Taikuri ja taskuvaras -trilogia #1)7.62
Huijarin oppipoika (Taikuri ja taskuvaras -trilogia #2)7.62
Tinasotamiehet (Taikuri ja taskuvaras -trilogia #3)8.66

Kirja-arvioita

7/10 |
toukokuu 03, 2020
Mielestäni parempi kirja kuin trilogian ensimmäinen osa! Tässä oli jännitystä, romantiikkaa ja itsensä etsimistä. Kirjasta tuli myös erkoinen tunne, että on lukemassa professorin elämänkertaa. Kaikki tässä kirjassa tapahtuneet ...