Huijarin oppipoika

Anniina Mikama
Julkaistu: maaliskuu 12, 2019 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia, nuoret
Avainsanat: 1800-luku, kotimainen

Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Palkittu Taikuri ja taskuvaras saa jatkoa.

Krakova 1829. Viisitoistavuotias Wiktor haaveilee seikkailuista, mutta ei usko kohtalolla olevan suuria suunnitelmia hänen varalleen. Kun Wiktor joutuu onnettomuuteen oudon taivaankappaleen räjähtäessä joenrannassa, hänen elämänsä tekee täyskäännöksen. Hänen henkensä pelastavat salaperäinen Tom, sekä kelloseppä Seweryn, joka tuntuu tietävän kellojen korjaamisen ohella yhtä ja toista myös taikuudesta.

Huijarin menneisyys seuraa Seweryniä ja pian koko kolmikko tempautuu mukaan seikkailuun, joka on täynnä täpäriä tilanteita ja yllättäviä käänteitä. Wiktor saa huomata, että jos aikoo taikuriksi, on opittava improvisoimaan tiukan paikan tullen.

Tom ja Wiktor ovat lukijalle tuttu silmänkääntäjäkaksikko Topelius-palkinnon voittaneesta romaanista Taikuri ja taskuvaras (2018). Trilogian viimeinen osa, Tinasotamiehet ilmestyy keväällä 2020.

(muokattu 12.03.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Noitalapsi (Noitalapsi, #1)Tulimieli (Kapinaenkelit, #1)Pyövelin vallankumous (W.A.R.P., #2)Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)Taikuri ja taskuvaras (Taikuri ja taskuvaras, #1)
Paikalla 3 jäsentä ja 59 vierailijaa
aituriar, Desdenova, lummukka
Uusin jäsen: Jirka Ylönen
Jäseniä yhteensä: 8591