Barbara ja muita hurrikaaneja
Keskiarvo 2.00
2.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Barbara ja muita hurrikaaneja

Maija Sirkjärvi
Julkaistu: helmikuu 8, 2018 (Teos)

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, mainstream, novellikokoelma
Avainsanat: kotimainen

Ulkoasu: Marika Maijala. Sidottu.

Morsiusliikkeen sovituskopissa käydään erikoinen dialogi, naapurit äityvät väkivaltaisiksi, huonosti käyttäytyvä lapsi viedään hoitoon manaajalle ja siskonsa kanssa asuva mies alkaa purkaa aggressioitaan toden teolla.

Hurrikaanien lailla novellien henkilöt ajautuvat jollakin tapaa häiritsemään joko omaa tai toisten elämää, eikä siinä oikein hyvin käy kenellekään.

Esikoisnovellikokoelma liikkuu kauhun ja kumman maastoissa. Sen taidokkaat ja ihmeellisen hauskat novellit jättävät oudon olon ja halun lukea uudelleen: mitä minä juuri luin, miten ihmeessä tarina vei tähän?

Sirkjärvi on hurja kirjoittaja. Hän yhdistelee mennen tullen kauhuklassikoita, populaarikulttuuria ja tarkkaa realistista ja surrealistista kuvastoa. Barbara ja muita hurrikaaneja on kuristavista tunnelmistaan huolimatta kevyttä luettavaa, niin liukkaasti Sirkjärvi antaa äänen absurdeille ja vinoille päähenkilöilleen.

Muokannut Jussi (09.02.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

SydäntorniSuuri jano: Merinovelleja 1930–1970-luvuilta (M-novellit, #11)Aamun kirkastusSiihen mihin tonttu astuuAvoin ikkuna ja muita tarinoita
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
Darkki
Uusin jäsen: Heidi
Jäseniä yhteensä: 8452