Barbara ja muita hurrikaaneja
Keskiarvo 2.75
2.75 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Barbara ja muita hurrikaaneja

Maija Sirkjärvi
Julkaistu: helmikuu 8, 2018 (Teos)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, mainstream, novellikokoelma
Avainsanat: kalevi jäntin palkinto, kotimainen

Ulkoasu: Marika Maijala. Sidottu.

Kalevi Jäntin palkinto 2018.

Morsiusliikkeen sovituskopissa käydään erikoinen dialogi, naapurit äityvät väkivaltaisiksi, huonosti käyttäytyvä lapsi viedään hoitoon manaajalle ja siskonsa kanssa asuva mies alkaa purkaa aggressioitaan toden teolla.

Hurrikaanien lailla novellien henkilöt ajautuvat jollakin tapaa häiritsemään joko omaa tai toisten elämää, eikä siinä oikein hyvin käy kenellekään.

Esikoisnovellikokoelma liikkuu kauhun ja kumman maastoissa. Sen taidokkaat ja ihmeellisen hauskat novellit jättävät oudon olon ja halun lukea uudelleen: mitä minä juuri luin, miten ihmeessä tarina vei tähän?

Sirkjärvi on hurja kirjoittaja. Hän yhdistelee mennen tullen kauhuklassikoita, populaarikulttuuria ja tarkkaa realistista ja surrealistista kuvastoa. Barbara ja muita hurrikaaneja on kuristavista tunnelmistaan huolimatta kevyttä luettavaa, niin liukkaasti Sirkjärvi antaa äänen absurdeille ja vinoille päähenkilöilleen.

(muokattu 04.12.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

SattumiaLinnut ja muita kertomuksiaAamun kirkastusMinun kansani, minun rakkaani (Keltainen kirjasto, #219)Siihen mihin tonttu astuu
Paikalla 2 jäsentä ja 55 vierailijaa
LukijanMelankolia, Nylkky
Uusin jäsen: Anneli Mustakallio
Jäseniä yhteensä: 9062