Valkoinen lilja

Anastasia Rein
Julkaistaan: 2019 (Torni)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen

Nidottu.

Lilly on aina tuntenut olonsa ulkopuoliseksi, vaikka asuukin yhdessä maailman suurimmista kaupungeista, Lontoossa. Silti tytöstä tuntuu ettei ole koskaan kohdannut ketään, joka täysin ymmärtäisi häntä. Lillyn eriskummallinen perhe koostuu hänen uraintoisesta äidistään Annista, isäpuolestaan Nickistä ja hänen neljästä sisaruksestaan, unohtamatta tietenkään Lillylle kaikista läheisintä ihmistä, hänen isäänsä Giliä. Lilly on nuoresta tytöstä asti rakastanut isänsä tarinoita, joita hän kirjoittaa Deverauxin kuningaskunnasta.

Etenkin yksi satu on lumonnut Lillyn lapsesta saakka ja se on kertomus Deverauxin nuorista rakastavaisista. Isä ei kuitenkaan ole koskaan kertonut tarinaa Lillylle loppuun saakka eikä suostu kirjoittamaan sitä osaksi hänen Deveraux-kirjasarjaansa. Lilly haluaa enemmän kuin mitään muuta selvittää tuon kauniin rakkaustarinan päätöksen, jonka vuoksi hän matkustaa mielikuvituksessaan Deverauxin upeille niityille aina kun se on mahdollista.

Lillyn sydän halajaa hänen kirjailija-isänsä Gilin romaanien sivuille kaukaiseen ja salaperäiseen Deverauxiin, joka on hänen mielestään maailman taianomaisin kuningaskunta. Pian Lilly huomaakin olevansa kahden maailman risteyksessä; sadunhohtoisen Deverauxin, jonne Lilly haluaisi vain paeta ja arkisen Lontoon, joka on Lillyn todellisuus. Kun Lilly eräänä päivänä löytää itsensä kirjaimellisesti isänsä kirjan sivulta merkillisen nuoren riistanvartijan ja hänen sutensa seurasta, on tytön aika kysyä onko tämä totta vai tarua?

(muokattu 05.01.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kadotettujen sielujen kaupunki (Varjojen kaupungit, #5)Myrskylä (Myrsky, #1)Tietäjän lapsuus (Chrestomancin maailmat, #2)Narrin salamurhaaja (Narri ja Näkijä, #1)Ella Auran tuomiopäiväkirja (Ella Aura, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 67 vierailijaa
Timo
Uusin jäsen: Timo
Jäseniä yhteensä: 8641