Karhunkiertäjä (Pedon sydän, #1)
Keskiarvo 3.60
3.60 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Karhunkiertäjä

S. N. Pires
Julkaistu: elokuu 2, 2018 (Minerva)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, paleofiktio
Avainsanat: kotimainen, noidat

Kansi: Taittopalvelu Yliveto Oy. Sidottu, kansipaperi.

Pedon sydän -trilogian ensimmäinen osa tempaa lukijan mukaansa tuhansien vuosien taakse noitien ja haltijoiden maahan.

Karhunkiertäjä kertoo syrjitystä nuoresta Tommosta, jonka Tollen suvun lovinoita Lokka löysi aikoinaan vauvana suden vierestä. Tollelaiset vieroksuvat omapäistä Tommoa kutsuen tätä susipojaksi ja Hukaksi.

Tapahtumat sijoittuvat tuhansien vuosien taakse, muinaiseen noitien ja haltioiden maahan, jossa Auringonkansa ja heidän metsästys- ja laidunmailleen työntyvät vieraskansat kamppailevat elintilasta ja vallasta.

Lokka on luonut noitarummun ja aikoo käydä sen kanssa sotaan viholliskansoja vastaan. Noitarummulla on kuitenkin oma tahto ja voima. Rummun mahti kasvaa kasvamistaan, ja sen pauhu tunturissa repii rikki rauhaa kansojen välillä ja järkyttää luonnon tasapainoa.

Tommo haluaa keinolla millä hyvänsä saada arvostusta ja kunnioitusta yhteisössään ja keksii, että karhun surmaaja on kiistaton sankari. Hän ei kuuntele lovinoita Lokan varoituksia vaan lähtee yksin karhunkaatoon.

Ikiaikainen jännittävä tarina hyväksytyksi tulon kaipuusta ja kostosta, väkevä kerronta ja rikas kieli tekevät S. N. Pireksen esikoisromaanista vaikuttavan lukunautinnon.

muokattu 02.08.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Yökulkija (Pedon sydän, #2)Puoliksi poissa (Half Bad -trilogia, #3)Maaginen kaukoputki (Universumien tomu, #3)Noitasiskokset (Kiekkomaailma, #6)Koutamäen noita (Koutamäen noita, #1)

Kirja-arvioita (1)

Vampire83 avatar
Kirjoittanut
2.5

Kirja oli kaunista tekstiä ja tulvillaan kauniita kielikuvia. Omaan makuuni juoni vain jäi jotenkin pliisuksi, olisin kaivannut jotakin enemmän, mutta kirjan lukeminen ei kuitenkaan vaatinut suuria ponnisteluja, että ei siis todellakaan huono kirja, ei vain ihan minun makuuni. Toisen osan lukemisen jätin kuitenkin myöhemmäksi, houkutus kiinnostavimpiin kirjoihin voitti.

Paikalla 45 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384