Karhunkiertäjä (Pedon sydän, #1)
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Karhunkiertäjä

S. N. Pires
Julkaistu: elokuu 2, 2018 (Minerva)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, paleofiktio
Avainsanat: kotimainen, noidat

Kansi: Taittopalvelu Yliveto Oy. Sidottu, kansipaperi.

Pedon sydän -trilogian ensimmäinen osa tempaa lukijan mukaansa tuhansien vuosien taakse noitien ja haltijoiden maahan.

Karhunkiertäjä kertoo syrjitystä nuoresta Tommosta, jonka Tollen suvun lovinoita Lokka löysi aikoinaan vauvana suden vierestä. Tollelaiset vieroksuvat omapäistä Tommoa kutsuen tätä susipojaksi ja Hukaksi.

Tapahtumat sijoittuvat tuhansien vuosien taakse, muinaiseen noitien ja haltioiden maahan, jossa Auringonkansa ja heidän metsästys- ja laidunmailleen työntyvät vieraskansat kamppailevat elintilasta ja vallasta.

Lokka on luonut noitarummun ja aikoo käydä sen kanssa sotaan viholliskansoja vastaan. Noitarummulla on kuitenkin oma tahto ja voima. Rummun mahti kasvaa kasvamistaan, ja sen pauhu tunturissa repii rikki rauhaa kansojen välillä ja järkyttää luonnon tasapainoa.

Tommo haluaa keinolla millä hyvänsä saada arvostusta ja kunnioitusta yhteisössään ja keksii, että karhun surmaaja on kiistaton sankari. Hän ei kuuntele lovinoita Lokan varoituksia vaan lähtee yksin karhunkaatoon.

Ikiaikainen jännittävä tarina hyväksytyksi tulon kaipuusta ja kostosta, väkevä kerronta ja rikas kieli tekevät S. N. Pireksen esikoisromaanista vaikuttavan lukunautinnon.

(muokattu 02.08.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taikuus (Noitamestari, #1)Loitsuja ja lemmenlommoja (Rachel, #3)Herraskaista väkeä (Kiekkomaailma, #14)Uniin piirretty polku (Pohjankontu, #1)Velhologia: Merlinin salaisuuksien kirja
Paikalla 1 jäsen ja 32 vierailijaa
KiLLPaTRiCK
Uusin jäsen: Aki Määttä
Jäseniä yhteensä: 8798