Sodan myrskyt

Hopea #4 / 4
@ Victoria Aveyard
Sodan myrskyt (Hopea #4) - Victoria Aveyard 7.30   50

Alkuteos ilmestynyt 2018. Suomentanut Jussi Korhonen. Kansi: Sanna-Reeta Meilahti. Sidottu.

HUIKEAN FANTASIASARJAN PÄÄTÖSOSA!

Victoria Aveyardin mykistävän hienon fantasiasarjan päätösosassa Maren on hyväksyttävä kohtalonsa ja otettava kaikki irti voimistaan, sillä kaikkia koetellaan, mutta kaikki eivät selviä hengissä.

Mare murtui, kun Cal petti hänen luottamuksensa. Nyt hän on päättänyt suojella itseään ja kaltaisiaan uusverisiä tuhoamalla lopullisesti Nortan hopeisen kuningaskunnan. Ja aivan ensimmäiseksi hän on päättänyt tuhota julman kuninkaan, Mavenin.

Sodassa liittolaiset ovat kuitenkin välttämättömiä. Ennen kuin punaisten kapinalla voi olla menestymisen mahdollisuuksia Maren on liittouduttava sen veljen kanssa, joka mursi hänen sydämensä voidakseen tuhota veljen, joka melkein tuhosi hänet. Calin hopeiset liittolaiset ja Maren purppurakaarti ovat vaikuttava sotajoukko.

Mavenin pakkomielle saada Mare taas omakseen on kuitenkin niin voimakas, että hän on valmis tuhoamaan kaiken saadakseen tahtonsa läpi. Sota tekee tuloaan ja kaikki, jonka puolesta Mare on taistellut, on vaarassa. Riittääkö voitto kaatamaan hopeisten kuningaskunnat vai vaikeneeko salamatyttö lopullisesti?
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu lokakuu 3, 2018 (Aula & Co)
Alkuperäinen nimi War Storm
Tietoja muokattu lokakuu 9, 2018

Hopea

Sarja sisältää 4 pääteosta ja yhteensä teoksia 5 kpl.

"Tervetuloa Nortan kuningaskuntaan, jossa hopeisten nymfit hallitsevat vettä, viheriät kasvillisuutta, kuiskaajat käpälöivät ajatuksiasi, telkit muovaavat rakennelmia mielen voimalla ja varjot taivuttavat valoa kuten haluavat. Victoria Aveyardin huikeassa fantasiamaailmassa kaikki on mahdollista, olipa veresi sitten punaista tai hopeista..."

Punainen kuningatar (Hopea #1) 7.70   197
Lasinen miekka (Hopea #2) 7.36   133
Kuninkaan kahleet (Hopea #3) 7.32   106
Sodan myrskyt (Hopea #4) 7.30   50
Kruunun kirous 6.84   37

Kirja-arviot & arvosanat

Book_lover
Arvosanat 43
Kirja-arviot 30
Viestit 0
marraskuu 10, 2020
8 / 10

Todella hyvä sarjan lopetus. Se oli hyvin jännittävä alusta loppuun. Kirjan lopetus oli kylläkin karvas ja pettymys.

_kirjakeiju_
Arvosanat 413
Kirja-arviot 342
Viestit 0
toukokuu 14, 2020
6 / 10

Tässäpä tiiliskivimäinen toimintapläjäys! En ole oikein perustanut tästä sarjasta. Jostain syystä tämä kirja imaisi minut kuitenkin mukaansa 300 sivun jälkeen ja suorastaan ahmin kirjan lopun. En tiedä oliko syynä kirjan ja sarjan parantuminen loppua kohti, vai olinko vain innoissani sen loppumisesta. Joka tapauksessa tämä kirja oli mukavampaa luettavaa kuin aiemmat osat. 

HourglassEyes
Arvosanat 307
Kirja-arviot 52
Viestit 2514
huhtikuu 4, 2019
3 / 10

Pettymys. Kaiken sotimisen, taistelujen ja juonittelujen jälkeen kirja jätti aivan liian paljon avoimia kysymyksiä, eikä oikeastaan saattanut mitään merkittäviä juonikuvioita kunnolliseen loppuun.

Kathy
Arvosanat 5
Kirja-arviot 1
Viestit 0
joulukuu 16, 2018
1 / 10

Sodan myrsky oli pettymys aina nimestään alkaen. Kirjalla ei tuntunut olevan juonta laisinkaan ja hahmot harhailivat edestakaisin ilman mitään selkeää tarkoitusta. Myös suurin osa hahmoista osoittautui merkityksettömiksi, esimerkiksi Kilornia on raahattu mukanan koko kirjasarjan ajan, vaikka hänestä ei lopultakaan ollut kenellekään mitään iloa. Kirjailjan ratkaisusta ottaa useita näkökulmia ei ollut lukukokemuksen kannalta mitään iloa. Se, että meille näytetään Mavenin ajatuksia ei tuonut meille mitään lisää. Ainoa mihin sillä oli mitään vaikutusta oli se, että näkökulman myötä loppuratkaisu tuntui vielä entistä epäreilummalta.

Keskiyön kyyhkynen
Arvosanat 221
Kirja-arviot 71
Viestit 6
joulukuu 2, 2018
8 / 10

Odotin innokkaasti saavani Sodan myrskyt käsiini ja odotus palkittiin. Victoria Aveyard oli täyttänyt sivut juonenkäänteillä ja mukaansa tempaavalla kerronnalla. Tutut hahmot värittivät tarinaa ja Maven, sekä Cal sekoittivat Maren toimintaaa. Toisin kuin muut sarjan kirjat, Sodan myrskyt jätti minuun paljon hämmennystä. Jotkin asiat tuntuivat menevän täysin väärin, ja olisin kaivannut näihin kohtiin erilaisen lopputuloksen. Mielestäni kirjan loppu jäi liian auki, eikä se ollut tälle sarjalle sen kaipaama suuri päätös. Kaikkiaan kirja kuitenkin vastasi odotuksiani ja sen jättäminen rauhaan kesken koeviikon tuntui mahdottomalta tehtävältä. Hieman haikeaa sanoa, että sarja on nyt loppunut. Onneksi sen voi aina lukea uudelleen ja kulkea matka Maren kanssa uudelleen kerta kerran jälkeen.

Nella
Arvosanat 91
Kirja-arviot 61
Viestit 0
lokakuu 15, 2018
9 / 10

Odotin tätä kirjaa yli kymmenen kuukautta, joten odotukseni olivat selvästi erittäin korkeat. En halunnut laskea kirjaa käsistäni kertaakaan, mutta toisaalta pelkäsin myös lukevani teoksen loppuun liian nopeasti. Ja tässä sitä nyt ollaan. Viisi päivää myöhemmin ja kirja-arvostelun parissa. Huoh. 

Victoria Aveyardin Sodan myrskyt ansaitsee mielestäni kaikki viisi tähteä, mutta minun on pakko ottaa tuo puolikas tähti pois kirjan lopetuksen vuoksi. Teksti, juoni, hahmot ja niiden kokonaisuus ovat kerrassaan täydellisiä, mutta petyin totaalisesti sen loppuun. Tekstin laatu on melko perussettiä, mutta jokin tarinan juonessa ja sen käänteissä sai minut kyllä aivan koukkuunsa heti ensimmäisestä kirjasta lähtien. Tämän teoksen teksti on kuitenkin selvästi parempaa kuin ensimmäisen osan. Juoni taas uppoaa minuun täydellisesti eikä itselläni ole siitä mitään valitettavaa. Muihin sarjan osiin verrattuna tässä on jonkin verran enemmän taistelua, mutta romantiikka jää selvästi enemmän taka-alalle. Se on myös asia, joka vaikutti siihen, etten kyennyt antamaan täysiä pisteitä tälle kirjalle.

jp
Arvosanat 58
Kirja-arviot 11
Viestit 0
lokakuu 21, 2018
9 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Anna Sippola
Anna Sippola
Arvosanat 23
Kirja-arviot 0
Viestit 0
marraskuu 16, 2023
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Anna Sippola
Anna Sippola
Arvosanat 51
Kirja-arviot 0
Viestit 0
marraskuu 12, 2023
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Kitsusi
Kitsusi
Arvosanat 131
Kirja-arviot 5
Viestit 1
marraskuu 11, 2023
Antoi 3 / 10 arvosanan kirjalle