Glitch (Sensored Reality #2) - Anders Vacklin, Aki Parhamaa 6.88   8

Ulkoasu: Laura Lyytinen. Sidottu.

Edellistäkin huikeampi scifi-seikkailu!

Pelimaailmaa, scifiä ja historiaa yhdistävän Sensored Reality -sarjan toinen osa vie maailmaan, jossa todellisuuksien rajat hämärtyvät. On aika ottaa peli omiin käsiin!

Vuoden 2118 hypertalvi hautaa Helsingin kaupunkisaaren kauniit kanaalit lumeen ja jäähän. Hurjien lumimyrskyjen lisäksi kuusitoistavuotiasta Bugia, nyt maailman kuuluisinta videopelaajaa, vainoavat kummalliset näyt Shadow Warriors II -pelissä kuolleesta historianopettajasta sekä tuntemattoman tytön muistot menneisyyden maailmasta. Voiko todellisuudessakin olla glitchejä?

Kadonnutta äitiään etsivä Bug aloittaa opinnot legendaarisessa videopeliakatemiassa. Osana opetusta Bug pelaa eeppistä viikinkiaikaan sijoittuvaa seikkailupeliä. Pelin kaaosta ja vaaroja huokuvan myyttisen maailman vuotaessa todellisuuteen kukaan ei ole turvassa. Samalla kulissien takainen valtapeli kiristyy entisestään. Bugin elämä juuttuu painajaismoodiin, jossa huijauskoodit eivät auta. Bug ei aio enää olla nappula muiden pelissä.

Sensored Reality -sarjan toinen osa Glitch vie lukijan takaisin maailmanlopun maailmaan, jossa videopelit ja VR-puvut tarjoavat pakokeinon ekokatastrofista. Glitch tuo kauan odotettua jatkoa niin Betan kuin esimerkiksi Ready Player One -teoksen faneille. Glitch jatkaa Anders Vacklinin ja Aki Parhamaan Sensored Reality -trilogiaa, joka yhdistelee pelimaailmaa, scifiä ja historiaa, ja luo näkymiä ilmastonmuutoksen runteleman maapallon ja Suomen tulevaisuuteen. Trilogia seuraa päähenkilö Bugia hänen selvittäessään vanhempiensa kohtaloa ja pelikorporaatioiden likaisia salaisuuksia, ja sen jokainen osa vie tarinan uudelle peliteknologiselle tasolle.
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu toukokuu 10, 2019 (Tammi)
Tietoja muokattu toukokuu 10, 2019

Sensored Reality

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

"Sensored Reality -trilogia yhdistelee pelimaailmaa, scifiä ja historiaa, ja luo näkymiä ilmastonmuutoksen runteleman maapallon ja Suomen tulevaisuuteen. Trilogia seuraa päähenkilö Bugia hänen selvittäessään vanhempiensa kohtaloa ja pelikorporaatioiden likaisia salaisuuksia, ja sen jokainen osa vie tarinan uudelle peliteknologiselle tasolle."

Beta (Sensored Reality #1) 6.46   20
Glitch (Sensored Reality #2) 6.88   8
Replica (Sensored Reality #3) 5.40   5

Kirja-arviot & arvosanat

Luinwen
Arvosanat 234
Kirja-arviot 104
Viestit 96
elokuu 14, 2020
4 / 10

Hieman parempi kuin edellinen osa, mutta silti täynnä pelaamiseen liittyviä kummallisuuksia. Lue koko arvostelu täältä: https://haaveenakirjailijanura.blogspot.com/

_kirjakeiju_
Arvosanat 415
Kirja-arviot 344
Viestit 0
elokuu 7, 2020
8 / 10

Tämä kirja on toimintapläjäys, joka sisältää suuria tunteita ja strategista suunnittelua. Toimintaa on enemmän ja pelimaailman tapahtumia kuvataan monisanaisemmin kuin ensimmäisessä kirjassa. Kirjan alusta tuntui puuttuvan silta edellisen kirjan loppuun. Tämän kirjan loppukin on jotenkin hutaisemalla tehty, muuten oikein hyvä ja kiinnostava kirja. Ajoittain nauroin hyviä juttuja ääneen, kuten ensimmäisenkin osan kohdalla kävi. 

Nylkky
Nylkky
Arvosanat 826
Kirja-arviot 9
Viestit 784
marraskuu 7, 2019
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Vinski
Vinski
Arvosanat 158
Kirja-arviot 0
Viestit 0
syyskuu 22, 2019
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle