Glitch (Sensored Reality, #2)
Keskiarvo 3.29
3.29 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Glitch

Anders Vacklin, Aki Parhamaa
Julkaistu: toukokuu 10, 2019 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, nuoret
Avainsanat: kotimainen, videopeli

Ulkoasu: Laura Lyytinen. Sidottu.

Edellistäkin huikeampi scifi-seikkailu!

Pelimaailmaa, scifiä ja historiaa yhdistävän Sensored Reality -sarjan toinen osa vie maailmaan, jossa todellisuuksien rajat hämärtyvät. On aika ottaa peli omiin käsiin!

Vuoden 2118 hypertalvi hautaa Helsingin kaupunkisaaren kauniit kanaalit lumeen ja jäähän. Hurjien lumimyrskyjen lisäksi kuusitoistavuotiasta Bugia, nyt maailman kuuluisinta videopelaajaa, vainoavat kummalliset näyt Shadow Warriors II -pelissä kuolleesta historianopettajasta sekä tuntemattoman tytön muistot menneisyyden maailmasta. Voiko todellisuudessakin olla glitchejä?

Kadonnutta äitiään etsivä Bug aloittaa opinnot legendaarisessa videopeliakatemiassa. Osana opetusta Bug pelaa eeppistä viikinkiaikaan sijoittuvaa seikkailupeliä. Pelin kaaosta ja vaaroja huokuvan myyttisen maailman vuotaessa todellisuuteen kukaan ei ole turvassa. Samalla kulissien takainen valtapeli kiristyy entisestään. Bugin elämä juuttuu painajaismoodiin, jossa huijauskoodit eivät auta. Bug ei aio enää olla nappula muiden pelissä.

Sensored Reality -sarjan toinen osa Glitch vie lukijan takaisin maailmanlopun maailmaan, jossa videopelit ja VR-puvut tarjoavat pakokeinon ekokatastrofista. Glitch tuo kauan odotettua jatkoa niin Betan kuin esimerkiksi Ready Player One -teoksen faneille. Glitch jatkaa Anders Vacklinin ja Aki Parhamaan Sensored Reality -trilogiaa, joka yhdistelee pelimaailmaa, scifiä ja historiaa, ja luo näkymiä ilmastonmuutoksen runteleman maapallon ja Suomen tulevaisuuteen. Trilogia seuraa päähenkilö Bugia hänen selvittäessään vanhempiensa kohtaloa ja pelikorporaatioiden likaisia salaisuuksia, ja sen jokainen osa vie tarinan uudelle peliteknologiselle tasolle.

muokattu 10.05.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

NokkosvallankumousNälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistäHalki ikiyön (Paljaan taivaan alla, #2)Rajalla (Tarkoitettu-trilogia, #2)Konejumalat (Routasisarukset, #3)

Kirja-arvioita (2)

Luinwen avatar
Kirjoittanut
2.0

Hieman parempi kuin edellinen osa, mutta silti täynnä pelaamiseen liittyviä kummallisuuksia. Lue koko arvostelu täältä: https://haaveenakirjailijanura.blogspot.com/

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
4.0

Tämä kirja on toimintapläjäys, joka sisältää suuria tunteita ja strategista suunnittelua. Toimintaa on enemmän ja pelimaailman tapahtumia kuvataan monisanaisemmin kuin ensimmäisessä kirjassa. Kirjan alusta tuntui puuttuvan silta edellisen kirjan loppuun. Tämän kirjan loppukin on jotenkin hutaisemalla tehty, muuten oikein hyvä ja kiinnostava kirja. Ajoittain nauroin hyviä juttuja ääneen, kuten ensimmäisenkin osan kohdalla kävi. 

Paikalla 3 jäsentä ja 50 vierailijaa
Lyyskis, Nylkky, LordStenhammar
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857