Magian syvempi sävy (Shades of Magic, #1)
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Magian syvempi sävy

V. E. Schwab
Julkaistu: maaliskuu 12, 2019 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: A Darker Shade of Magic
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuvitus: Will Staehle. Sidottu.

V. E. Schwabin Magian syvempi sävy aloittaa aikuisten Shades of Magic -fantasiatrilogian.

Fantasiateos sukeltaa Lontooseen – tai Lontoisiin, neljään omakasvoiseen maailmaan. Likainen, ahdas ja arkinen Harmaa Lontoo on Yrjö III:n koti, Punainen Lontoo sen sijaan aistivoimainen, magiaa sykkivä elämän keskus. Valkoista Lontoota hallitsevat väkivalloin valtaan päässeet, ja sitten on vielä Musta Lontoo, jonka olemassaolosta enää kerrotaan. Näiden maailmojen väliä kirjassa matkustavat Antarit, velhot. Heistä viimeisiin kuuluva Kell toimii kaupunkien hallitsijoiden lähettiläänä, jolla on valta tarjoilla tarpeeksi maksaville murusia toisista maailmoista.

Niin aikuisille kuin nuorillekin kirjoittavaa Victoria ”V. E.” Schwabia on kiitetty mestarillisesta juonenkehittelystään, vastustamattomasta tarinankerronnastaan ja moniulotteisista henkilöhahmoistaan. Myös Magian syvempi sävy -teoksen kesyttömiin seikkailuihin johdatteleva hiljalleen kasvava juoni pitää otteessaan, ja aikuislukijoiden lisäksi se vetoaa myös nuorempiin fantasian ystäviin.

(muokattu 13.03.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Varjot pitenevät (Musta komppania, #2)Athenen merkki (Olympoksen sankarit, #3)ViettelysMuotimatkaaja Titanicin kannellaVarjojen alkemisti (Kardinaalin miekat, #2)
Paikalla 35 vierailijaa
Uusin jäsen: Vinski Hietala
Jäseniä yhteensä: 8588