Varjojen kuningatar

@ Sarah J. Maas
Varjojen kuningatar (Throne of Glass #4) - Sarah J. Maas 8.68   114

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Sarianna Silvonen. Kartta: Kelly de Groot. Kannen kuvitus: Alessandro Taini. Sidottu, kansipaperi.

Goodreads Choice Award (paras nuorten fantasia- tai sf-kirja) 2015.

SOTA ON ALKAMASSA.
KAIKKI HEISTÄ EIVÄT EHKÄ SELVIÄ SIITÄ.

Celaena Sardothienilta on riistetty kaikki mitä hän rakastaa. Mutta nyt hän palaa hakemaan kostoa, pelastamaan ennen niin loistokkaan valtakuntansa ja kohtaamaan menneisyytensä haamut.

Hän on ottanut haltuun oikeutetun paikkansa valtaistuinpelissä Aelin Galathyniuksena, Terrasenin kuningattarena. Mutta ennen kuin hän voi nousta valtaistuimelleen, hänen täytyy taistella: Serkkunsa puolesta, joka oli valmis kuolemaan hänen edestään. Ystävänsä puolesta, joka on teljetty kammottavaan tyrmään. Kansansa puolesta, jonka julma kuningas on orjuuttanut ja joka odottaa kuningattarensa voitokasta paluuta.

”Jokainen sivu tässä kiivastahtisessa fantasiakirjassa on adrenaliinipaukku!” – Guardian

"[Throne of Glass -sarjan] tähänastisista paras, mielenkiintoisin osa... Jokainen sivu on täynnä raivoisaa kiihkeyttä, romanttista jännitettä ja vetävää jännitystä." – USA Today
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu helmikuu 14, 2019 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi Queen of Shadows
Tietoja muokattu joulukuu 11, 2022

Throne of Glass

Sarja sisältää 7 pääteosta ja yhteensä teoksia 8 kpl.

Throne of Glass -sarjaan kuuluu novellikokoelma The Assassin's Blade, jonka viisi pienoisromaania kertovat päähenkilön seikkailuista ennen Lasipalatsia. Kirja ilmestyi alkukielellä maaliskuussa 2014, sarjan toisen ja kolmannen osan välissä. The Assassin's Bladen suomentamisesta ei ole tietoa.

"Sarjaa on luonnehdittu Game of Thronesiksi naisille ja Celaenaa Frodon ja Jon Snow'n veroiseksi eeppiseksi sankariksi."

Lasipalatsi (Throne of Glass #1) 7.86   227
Keskiyön kruunu (Throne of Glass #2) 8.08   158
Tulen perillinen (Throne of Glass #3) 8.62   140
Varjojen kuningatar (Throne of Glass #4) 8.68   114
Taistelun myrskyt (Throne of Glass #5) 8.70   85
Aamunkoiton torni (Throne of Glass #6) 7.78   58
Tuhkan valtiatar, osa 1 (Throne of Glass #7) 8.62   50
Tuhkan valtiatar, osa 2 (Throne of Glass #7.5) 8.68   48

Kirja-arviot & arvosanat

Book_lover
Arvosanat 43
Kirja-arviot 30
Viestit 0
marraskuu 9, 2020
10 / 10

Kirja ylitti odotukseni ja ne olivat jo muutenkin korkealla. Rakastan Sarah J. Maasin kirjoja yli kaiken. Hänen luomansa maailma ja henkilöhahmot ovat aivan omaa luokkaansa. Minusta on ihanaa seurata sitä, millaisia Aelin ja Rowan ovat yhdessä. Olen hyvin varma siitä, että seuraava kirja on vielä parempi.

Keskiyön kyyhkynen
Arvosanat 221
Kirja-arviot 71
Viestit 6
kesäkuu 16, 2020
9 / 10

Varjojen kuningatar nousi tämän sarjan suosikkikirjakseni. Kun viimein pääsin yli siitä, ettei Aedionista ja Aelinista tulisi paria, kykenin nauttimaan kirjasta ja sen tarinasta. Tämä viekas ja hieman kavala teos oli täynnä tapahtumia ja käänteitä. Luulen, että tämän kirjan juoni sisälsi tähän mennessä eniten käänteitä, odotuksen tunnetta ja yllätyksiä.

Toimintaa ei siis puuttunut, mutta ainoa asia, jota olisin kaivannut hieman lisää oli ihmissuhteet. Tai pikemminkin niiden epäselvyys. Tuntui, ettei henkilöiden välisiä suhteita oikein tuotu esille ja joutui välillä arvailemaan, että onkohan näiden kahden hahmon välillä jotain vaiko ei. Varsinkin, kun mukaan tulee uusia henkilöitä vanhojen pysyessä mukana. Tällöin mietin pysyivätkö vanhat suhteet samoina vai muuttuiko niiden suunta. Tätä lukuun ottamatta teos oli lähellä täydellistä.

Luinwen
Arvosanat 234
Kirja-arviot 104
Viestit 96
lokakuu 8, 2019
8 / 10

Throne of Glass -sarjan paras osa tähän asti.

Lue koko arvostelu täältä: https://haaveenakirjailijanura.blogspot.com/2019/10/kirja-arvostelu-sarah-j-maas-throne-of.html

_kirjakeiju_
Arvosanat 425
Kirja-arviot 354
Viestit 0
heinäkuu 22, 2019
9 / 10

Yhtä hyvä kuin edellisetkin. Kiva, miten noidat kietoutuvat päätarinaan ja saavat hieman inhimillisempiä piirteitä. Ehdottomasti lukemisen arvoinen tämäkin.

Midnight storm
Arvosanat 4
Kirja-arviot 1
Viestit 1
toukokuu 8, 2019
10 / 10

Ehdottomasti sarjan tähän mennessä upein osa! Pidin sarjasta jo alun alkaenkin, mutta Varjojen Kuningatar nostaa sen aivan uusiin sfääreihin. Henkilöhahmot, ympäristö - Maas kuvailee koko luomansa maailman niin todentuntuisesti ja siloittelematta, että tunnen seisovani Adarlanin kaduilla valgien löyhkässä, miekkojen ja tikarien välkkeen ja kalskeen keskellä yhdessä valtakuntien taidokkaimpien ja häikäilemättömimpien soturien kanssa. 

Tämä kirja on puhdasta, hyökyvää adrenaliinia, jonka huuhtoutuminen suonista kestää päiväkausien ajan vielä loppuratkaisun jälkeenkin. Harvoin löydän fantasiakirjaa, joka saa sieluni karjumaan epätoivosta, kyyneleeni virtaamaan surusta ja onnesta sekä sydämeni hehkumaan rakkaudesta. 

Atran matkassa
Arvosanat 15
Kirja-arviot 6
Viestit 0
toukokuu 5, 2019
10 / 10

Ehkä paras kirja tästä sarjasta! Aelin on niin mielenkiitoinen hahmo, joka ei anna kenenkään häiritä suunnitelmiaan! Kirjasta mukavalukuisen teki sen nopea tapahtumien tahti, joiden välillä saattoi olla jotain hiukan rauhallisempaa. Varjojen Kuningattaressa oli synkkyyttä ja jännistystä, mutta myös herkkyyttä. 

Linnunlento
Arvosanat 383
Kirja-arviot 4
Viestit 3
maaliskuu 13, 2019
10 / 10

Mahtava kirja! Tämä sarja tuntuu vain paranevan mitä pidemmälle se kulkee. Sarja alkoi nälkäpelimäisellä selvitymiskamppailulla ja nyt on kasvanut eeppiseksi kuin Game of thrones. Päähenkilön nimen vaihtuminen edellisestä kirjasta oli erikoista, mutta Celaena vaikuttikin jo ensimmäisessä kirjassa tekaistulta nimeltä. Aelin on kehittynyt hahmona paljon, mistä saa kiittää kolmannen osan matkaa Wendlyniin ja Rowania. Aelin tuntuu paljon inhimillisemmältä kuin ensimmäisessä osassa.

Manon ja Elide ovat ihania hahmoja! Manon on niin vahva ja on hienoa seurata miten hän muuttuu hivenen lempeämmäksi. Elideä tekisi mieli halata ja hän on ihanan viisas.

Nella
Arvosanat 91
Kirja-arviot 61
Viestit 0
helmikuu 22, 2019
10 / 10

Yksinkertaisesti täydellinen. Sarah Maasin teokset ovat kaikki ihania ja etenkin Aelin on aivan mahtava päähenkilö.

Maas osaa luoda koko kirjojen maailman todella yksityiskohtaisesti ja tarkasti, johon vain uppoutuu tyystin mukaan. Kirja etenee luontevasti ja on täynnä yllättäviä juonenkäänteitä ja tapahtumia. Tarina itsessään on täynnä taistelua, romantiikkaa ja kaikenlaisia vahvoja tunteita. Teksti on kirjoitettu aivan uskomattoman hienosti ja kaikkien osapuolten näkökannatkin on saatu esille kivasti.

Bea
Bea
Arvosanat 115
Kirja-arviot 0
Viestit 0
heinäkuu 4, 2024
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Rouhia
Rouhia
Arvosanat 30
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 19, 2024
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle