Varjojen kuningatar (Throne of Glass, #4)
Keskiarvo 4.42
4.42 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (59)
Kirjahyllytilastot

Varjojen kuningatar

Sarah J. Maas
Julkaistu: helmikuu 14, 2019 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Queen of Shadows
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: lohikäärmeet, noidat
Osallistu keskusteluun (viestejä 21 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Sarianna Silvonen. Kartta: Kelly de Groot. Kannen kuvitus: Alessandro Taini. Sidottu, kansipaperi.

SOTA ON ALKAMASSA.
KAIKKI HEISTÄ EIVÄT EHKÄ SELVIÄ SIITÄ.

Celaena Sardothienilta on riistetty kaikki mitä hän rakastaa. Mutta nyt hän palaa hakemaan kostoa, pelastamaan ennen niin loistokkaan valtakuntansa ja kohtaamaan menneisyytensä haamut.

Hän on ottanut haltuun oikeutetun paikkansa valtaistuinpelissä Aelin Galathyniuksena, Terrasenin kuningattarena. Mutta ennen kuin hän voi nousta valtaistuimelleen, hänen täytyy taistella: Serkkunsa puolesta, joka oli valmis kuolemaan hänen edestään. Ystävänsä puolesta, joka on teljetty kammottavaan tyrmään. Kansansa puolesta, jonka julma kuningas on orjuuttanut ja joka odottaa kuningattarensa voitokasta paluuta.

”Jokainen sivu tässä kiivastahtisessa fantasiakirjassa on adrenaliinipaukku!” – Guardian

"[Throne of Glass -sarjan] tähänastisista paras, mielenkiintoisin osa... Jokainen sivu on täynnä raivoisaa kiihkeyttä, romanttista jännitettä ja vetävää jännitystä." – USA Today

muokattu 19.02.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taivaallisen tulen kaupunki (Varjojen kaupungit, #6)Susiemon klaani (Noitien taistelu, #1)Hopeanaamio (Magisterium, #4)Vapautettu (Yön talo, #8)Tyttö ikkunassa

Kirja-arvioita (8)

Linnunlento avatar
Kirjoittanut
5.0

Mahtava kirja! Tämä sarja tuntuu vain paranevan mitä pidemmälle se kulkee. Sarja alkoi nälkäpelimäisellä selvitymiskamppailulla ja nyt on kasvanut eeppiseksi kuin Game of thrones. Päähenkilön nimen vaihtuminen edellisestä kirjasta oli erikoista, mutta Celaena vaikuttikin jo ensimmäisessä kirjassa tekaistulta nimeltä. Aelin on kehittynyt hahmona paljon, mistä saa kiittää kolmannen osan matkaa Wendlyniin ja Rowania. Aelin tuntuu paljon inhimillisemmältä kuin ensimmäisessä ... (lisää)

Book_lover avatar
Kirjoittanut
5.0

Kirja ylitti odotukseni ja ne olivat jo muutenkin korkealla. Rakastan Sarah J. Maasin kirjoja yli kaiken. Hänen luomansa maailma ja henkilöhahmot ovat aivan omaa luokkaansa. Minusta on ihanaa seurata sitä, millaisia Aelin ja Rowan ovat yhdessä. Olen hyvin varma siitä, että seuraava kirja on vielä parempi.

Keskiyön kyyhkynen avatar
Kirjoittanut
4.5

Varjojen kuningatar nousi tämän sarjan suosikkikirjakseni. Kun viimein pääsin yli siitä, ettei Aedionista ja Aelinista tulisi paria, kykenin nauttimaan kirjasta ja sen tarinasta. Tämä viekas ja hieman kavala teos oli täynnä tapahtumia ja käänteitä. Luulen, että tämän kirjan juoni sisälsi tähän mennessä eniten käänteitä, odotuksen tunnetta ja yllätyksiä.

Toimintaa ei siis puuttunut, mutta ainoa asia, jota olisin kaivannut hieman lisää oli ihmissuhteet. Tai ... (lisää)

Luinwen avatar
Kirjoittanut
4.0

Throne of Glass -sarjan paras osa tähän asti.

Lue koko arvostelu täältä: https://haaveenakirjailijanura.blogspot.com/2019/10/kirja-arvostelu-sarah-j-maas-throne-of.html

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
4.5

Yhtä hyvä kuin edellisetkin. Kiva, miten noidat kietoutuvat päätarinaan ja saavat hieman inhimillisempiä piirteitä. Ehdottomasti lukemisen arvoinen tämäkin.

Midnight storm avatar
Kirjoittanut
5.0

Ehdottomasti sarjan tähän mennessä upein osa! Pidin sarjasta jo alun alkaenkin, mutta Varjojen Kuningatar nostaa sen aivan uusiin sfääreihin. Henkilöhahmot, ympäristö - Maas kuvailee koko luomansa maailman niin todentuntuisesti ja siloittelematta, että tunnen seisovani Adarlanin kaduilla valgien löyhkässä, miekkojen ja tikarien välkkeen ja kalskeen keskellä yhdessä valtakuntien taidokkaimpien ja häikäilemättömimpien soturien kanssa. 

Tämä kirja on puhdasta, ... (lisää)

Atran matkassa avatar
Kirjoittanut
5.0

Ehkä paras kirja tästä sarjasta! Aelin on niin mielenkiitoinen hahmo, joka ei anna kenenkään häiritä suunnitelmiaan! Kirjasta mukavalukuisen teki sen nopea tapahtumien tahti, joiden välillä saattoi olla jotain hiukan rauhallisempaa. Varjojen Kuningattaressa oli synkkyyttä ja jännistystä, mutta myös herkkyyttä. 

Nella avatar
Kirjoittanut
5.0

Yksinkertaisesti täydellinen. Sarah Maasin teokset ovat kaikki ihania ja etenkin Aelin on aivan mahtava päähenkilö.

Maas osaa luoda koko kirjojen maailman todella yksityiskohtaisesti ja tarkasti, johon vain uppoutuu tyystin mukaan. Kirja etenee luontevasti ja on täynnä yllättäviä juonenkäänteitä ja tapahtumia. Tarina itsessään on täynnä taistelua, romantiikkaa ja kaikenlaisia vahvoja tunteita. Teksti on kirjoitettu aivan uskomattoman hienosti ja kaikkien osapuolten ... (lisää)

Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Tytti
Jäseniä yhteensä: 9722