Narrin vaellus (Narri ja Näkijä, #2)
Keskiarvo 4.42
4.42 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (44)
Kirjahyllytilastot

Narrin vaellus

Robin Hobb
Julkaistu: maaliskuu 6, 2019 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Fool's Quest
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 195 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Kartta: Ken Lewis. Kannen kuvitus: Jackie Morris. Sidottu, kansipaperi.

Narri ja Näkijä -trilogian toinen osa fantasian mestarilta jatkaa rakastettujen hahmojen tarinaa.

Entinen salamurhaaja FitzUljas Näkijä on vuosien jälkeen vihdoin löytänyt kadonneen ystävänsä Narrin. Jälleennäkeminen on kuitenkin synkkä, sillä Narri on heikossa kunnossa. Salaperäiset kalpeat olennot ovat kiduttaneet häntä saadakseen tietoja lapsesta, jonka on ennustettu muuttavan maailman suunnan. Samat olennot ovat myös siepanneet Fitzin pienen tyttären Pörrin.

Fitzin on aika verestää salamurhaajan taitojaan paitsi kostaakseen ystävänsä puolesta myös pelastaakseen tyttärensä.

"Rikas kudelma seikkailuja, petturuutta, kohtaloa ja armottomia vaaroja. [–] Hobbin taituruus on ilmiselvää, kuten aina." – Publishers Weekly

*

Kauan sitten kuninkaallisen suvun äpärä FitzUljas Näkijä ja hänen ystävänsä Narri muuttivat maailmaa. He toivat takaisin lohikäärmeiden taikuuden ja turvasivat Näkijäin hallitsijasuvun jatkuvuuden. Mutta nyt Narri on kuolemaisillaan kidutuksen runtelemana.

Kun Fitzin huomio on kiinnittynyt Narrin hoivaamiseen, hänen tyttärensä Pörri siepataan. Narria vainonneiden kalpeiden olentojen käsissä on nyt myös Fitzin oma pieni tytär – ja koko maailman kohtalo.

Mutta Fitzillä virtaa yhä suonissaan muinaista taikuutta, eivätkä vanhat salamurhaajan taidot ole unohtuneet täysin. Nyt Fitzin on tehtävä kaikkensa saadakseen tyttärensä takaisin – tai kostettava hänen puolestaan.

"FitzUljas Näkijä on yksi fantasiakirjallisuuden parhaista hahmoista." – Fantasy Book Review

"Fantastista [–] tunnerikasta kerrontaa." – Library Journal

(muokattu 14.03.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tulenkantaja (Pohjoisen legendat, #3)Oppilas ja uneksija (Manaajan matka, #1)Mifongin kätkemä (Mifonki-sarja, #4)Zarazethin avaimetLohikäärmetanssi 2 (Tulen ja jään laulu, #5)
Paikalla 1 jäsen ja 38 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Joku
Jäseniä yhteensä: 9080