Lupaus
Keskiarvo 2.00
2.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Lupaus

Emma Puikkonen
Julkaistu: helmikuu 13, 2019 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: dystopia, mainstream
Avainsanat: kotimainen

Kannen suunnittelija: Emmi Kyytsönen. Sidottu, kansipaperi.

Mitkä lupaukset voimme pitää?

Väkevästi ja kauniisti kirjoitettu romaani äidin rakkaudesta, muuttuvasta pohjolasta ja ihmisistä, joita pelko ja rohkeus yhdistävät.

"Vaikka sinä olisit palavassa talossa tai uppoavassa laivassa, minä tulen ja pelastan sinut."

Kun Rinna on lapsi, isä antaa hänelle lupauksen. Lupauksen tulevaisuudesta Rinna haluaisi antaa myös omalle tyttärelleen Seelalle. Ilmastonmuutoksen todellisuuteen heräävässä maailmassa Rinna ei kuitenkaan ole varma siitä, mitä hänen olisi tehtävä, jotta voisi pitää sanansa. Hän myllertää lapsuudenkotinsa pihamaan rakennuttaakseen tilalle suojan, minne voi piiloutua. Samaan aikaan Robert-veli kulkee Grönlannissa tutkijoiden matkassa kuvaamassa sulavia jäätiköitä, joiden alla vesi solisee uhkaavasti. Eräänä päivänä Robert lähtee rakastettunsa Neevin kanssa retkelle, jolta kumpikaan ei palaa.

"Kirjailija punoo näkemyksellisesti aikalaiskysymyksiä hahmojensa yksityisiin todellisuuksiin, tulevaisuutta unohtamatta, ja on ilman muuta tärkeimpiä nyky­prosaistejamme." – Helsingin Sanomat

"Koskettava ja tärkeä romaani ajasta, jossa elämme, ja ajasta, joka on tulossa." – Me Naiset

(muokattu 23.04.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sandman: Nukketalo 1 (Sandman, #2)Meriansa (Nick Carter, #42)Ikuisesti nuoriNeljä suurta (SAPO, #216)Salatusta maailmasta (Andersinin helppohintainen kirjasto, #19)
Paikalla 1 jäsen ja 51 vierailijaa
Hauki
Uusin jäsen: Irma Niemiaho
Jäseniä yhteensä: 8737