Auringon pimeä puoli
Keskiarvo 4.15
4.15 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (10)
Kirjahyllytilastot

Auringon pimeä puoli

Marisha Rasi-Koskinen
Julkaistu: tammikuu 14, 2019 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, mysteeri
Avainsanat: finlandia-palkinto, kotimainen, tieteisfantasia

Kannen suunnittelija: Sanna-Reeta Meilahti. Sidottu, kansipaperi.

Lasten ja nuorten Finlandia-palkinto 2019.

Suljen silmäni, jotta näkisin sinut vielä.

Yllätystentäyteinen mysteeriromaani nuoren naisen matkasta omaan historiaansa. Fantasiaa ja scifielementtejä sekoitteleva jännityskertomus eristetystä kaivoskaupungista pitää lukijan otteessaan viimeiselle sivulle saakka.

Emilia asuu Kaivoksen kaupungin suljetussa yhteisössä isoisän kanssa. Pihan perällä oleva kesähuone on ollut lukittuna kuusitoista vuotta, siitä päivästä lähtien, kun Emilia syntyi ja hänen äitinsä kuoli. Kun Emilia rikkoo lukon, hän löytää mökistä valokuvantarkan vanhan piirroksen – ja kuvassa on hän itse. Emilia tempaistaan pyörteeseen, joka vie hänet kaivoksen kammottavien salaisuuksien äärelle ja omaan menneisyyteensä. Hänen elämänsä vaihtuu toiseksi, kun hän sukeltaa kaivoksen mustaan veteen.

Auringon pimeä puoli on ajan ja muistojen mysteeri, joka leikittelee suhteellisuusteorian arvoituksilla. Samaan aikaan se on huikea seikkailu ja jännitystarina.

muokattu 27.11.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Monster High: Salatut elävät (Monster High, #2)Itto ja Valoton valtakuntaDemoninoita (Korppikartanon salat, #2)Tarina vailla loppuaSusiemon klaani (Noitien taistelu, #1)
Paikalla 73 vierailijaa
Uusin jäsen: Haneh
Jäseniä yhteensä: 9746