Maan povessa (Väkiveriset, #4)
Keskiarvo 3.36
3.36 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Maan povessa

Sini Helminen
Julkaistu: helmikuu 14, 2019 (Myllylahti)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, romantiikka, jännitys, nuoret
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne

Kansi: Karin Niemi. Sidottu, kansipaperi.

Maan povessa on neljäs ja viimeinen osa reaalifantasiasarjaa Väkiveriset, jossa kotimainen mytologia tunkeutuu elävänä ja kihelmöivänä nuorten arkeen. Päätösosa keikauttaa kaiken ylösalaisin ja saattaa edellisistä osista tuttujen Marin, Pekon ja Pinjan tarinat odottamattomalla tavalla yhteen.

Maahispoika Otra on täynnä vihaa ja turhautumista. Maahisten on pian muutettava rakenteilla olevan uuden kaivosalueen tieltä, mutta Otra ja hänen ystävänsä eivät ole valmiita antamaan periksi. Muutaman ihmisveren pisaran vuodattaminen ei ole mitään ihmisten maahisille tekemien vääryyksien rinnalla. Maanalainen maailma on vaarassa, eikä Otra aio antaa heikkoutensa estää häntä tarttumasta toimeen.

Toisaalla omalaatuinen sinipiika Tuulia on kadonnut. Jäljellä on vain järvestä löytynyt sininen tunikanrääsy. Onko sinipiika kidnapattu? Löytääkseen Tuulian Marin on otettava yhteyttä Tuulian entisiin suojatteihin Pinjaan ja Pekkoon, joilla on ongelmia jo omastakin takaa. Esiin tulee vanhoja ystäviä ja vanhoja vihollisia, mutta onko Tuulia jo avun ulottumattomissa?

muokattu 14.02.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kylmä tähti (Viisi vartijaa, #2)Kauhujen saari (David & Larissa, #3)Biggles TiibetissäVeden vallassa (Väkiveriset, #3)Korpinportti (Viisi vartijaa, #1)

Kirja-arvioita (1)

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
3.5

Tässä on nyt viimein se kirja, joka kokoaa aiempien kirjojen juonet yhteen, koska päähenkilönä on ainoa sarjan muita kirjoja yhdistävä tyyppi. Kun hän joutuu ongelmiin, hänen aiemmin auttamansa yliluonnolliset henkilöt kokoavat itsensä ja toisensa yhteen rientääkseen apuun. Kirjan loppu on yllätyksellinen, kuten tältä sarjalta voi olettaakin. Tykkäsin tästä, vaikka loppu oli jotenkin surullinen mutta toisaalta onnellinen, sekä kirjassa oli ripaus sellaista tunnelmaa, että tarinan olisi ehkä voinut kertoa tiiviimminkin ja se olisi saattanut olla parempi.

Paikalla 23 vierailijaa
Uusin jäsen: Sari Pentti
Jäseniä yhteensä: 9568