Menetetyt (Viimeinen illuusio, #1)
Keskiarvo 2.80
2.80 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Menetetyt

Henrik Fexeus
Julkaistu: tammikuu 24, 2019 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: De förlorade
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi, nuoret, mysteeri

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Eeva-Liisa Nyqvist. Sidottu.

Mitä jos maailmasi onkin vain illuusio?

Kun 17-vuotias Ky vahingossa tekee reiän huoneensa seinään, hän löytää jotain mikä ei missään nimessä ole tarkoitettu hänelle. Jotain mikä muuttaa hänen loppuelämänsä.

Samaan aikaan toisaalla Tukholmassa 15-vuotias Adam alkaa nähdä asioita, joita kukaan muu ei näe. Pilaileeko joku hänen kustannuksellaan, vai onko hän tulossa hulluksi? Hopeanharmaa auto tuntuu seuraavan hänen jokaista askeltaan. Miehet, joiden kasvot verhoutuvat varjoihin ja salaisuuksiin.

Kyn ja Adamin tiet kohtaavat ja heidät vedetään mukaan ahdistavaan painajaiseen, maanalaisiin tunneleihin, joissa on vaikea hengittää mutta helppo eksyä. Mikä on totta ja mikä ei? Onko heidän tuntemansa maailma vain illuusio? Vai suuren luokan ihmiskoe…

Menetetyt aloittaa Viimeinen illuusio -trilogian, jossa todellisuus, unet ja alitajunta yhdistyvät kiehtovalla tavalla niin, että kirjan luettuaan ei enää ole varma omastakaan todellisuudestaan.

muokattu 24.01.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

KarikkoLautturiValkoinen kirahviMustarastaan aikaEtäisten esikaupunkien asioita

Kirja-arvioita (1)

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
3.0

Kirjan juoni on melko epäuskottava, mutta kuitenkin kiinnostava. Kun trilogian nimi on Viimeinen illuusio, lukemaansa suhtautuu hieman varauksella. Mikä on totta ja mikä aivojen luomaa kuvitelmaa? Loppua kohti käänteitä alkoi sadella kiitettävästi ja juoni tiivistyä. Joitain juttuja jäi sopivasti auki, jotta seuraavaan osaan tekee mieli tarttua. Kokonaisutena keskivertokirja, ei herättänyt tunteita, mutta ihan mielenkiinnostahan tämän luki.

Paikalla 63 vierailijaa
Uusin jäsen: Tytti
Jäseniä yhteensä: 9722