Synkkä metsä (Muistoja planeetta Maasta #2) - Cixin Liu8.00

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Rauno Sainio. Kannen kuvitus: Stephan Martiniere. Sidottu, kansipaperi.

Maapallolla tiedetään, että Trisolaris-planeetalta on tulossa valtausjoukko vain neljän vuosisadan kuluttua. Muukalaiset ovat kahlinneet fysiikan perustutkimuksen ja varmistaneet, ettei ihmiskunnan huima teknologinen kehitys enää voi jatkua. Sofonien katse on kaikkialla läsnä. Vain ihmismieli on Sofonien katseiden ulottumattomissa.

YK käynnistää Seinänkohtaaja-hankkeen, jossa neljä henkilöä saa tehtäväkseen laatia omat salaiset strategiansa vihollisen päihittämiseksi ja ihmiskunnan pelastamiseksi. Seinänkohtaajat ovat ansioituneita valtiomiehiä ja tieteentekijöitä – yhtä lukuun ottamatta. Hän on täysin tuntematon, kiinalainen tähtitieteilijä Luo Ji, joka on uudesta tehtävästään ymmällään. Hän tietää vain, että hän on neljästä valitusta ainoa, jota muukalaiset pitävät uhkana.

Liu Cixin (s. 1963) on kiinalainen kirjailija, joka on voittanut useita palkintoja, muun muassa yhdeksän kertaa Kiinan tärkeimmän Galaxy Award -palkinnon sekä kansainvälisen Hugo-palkinnon. Muistoja planeetta Maasta -trilogiasta on tullut kansainvälinen ilmiö. Trilogian ensimmäinen osa Kolmen kappaleen probleema julkaistiin suomeksi 2018.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: elokuu 6, 2019
Kustantaja: Aula & Co
Tyylit: scifi
Alkuperäinen nimi: Hēi'àn sēnlín
Käännetty englanniksi: The Dark Forest
Arvosanalla: 8.00/10
Arvosanoja: 35
Muokattu: elokuu 06, 2019

Muistoja planeetta Maasta -kirjasarja

Kolmen kappaleen probleema (Muistoja planeetta Maasta #1)7.78
Synkkä metsä (Muistoja planeetta Maasta #2)8.00
Kuolema on ikuinen (Muistoja planeetta Maasta #3)8.52

Kirja-arvioita

8/10 |
joulukuu 25, 2019 | +1
Synkkä metsä on vähintäänkin yhtä hyvä kuin edeltävä osa Kolmen kappaleen probleema. Tarina ei ole liian helppo ja siinä ei ole mitään tavanomaista. Tarinan visioissa, seinänkohtaaja hankkeineen sun muineen on jotain hyvin älykästä ja ...