Yhdeksän yinin totuus (Kotkasoturien taru, #2)
Keskiarvo 4.13
4.13 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (4)
Kirjahyllytilastot

Yhdeksän yinin totuus

Yong Jin
Julkaistu: lokakuu 23, 2019 (Moebius)
Alkuperäinen nimi: Shediao yingxiong zhuan
Käännetty englanniksi: A Bond Undone
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia
Avainsanat: elokuva, tv-sarja, wuxia

Alkuteos ilmestynyt jatkosarjana lehdessä 1957–59. Sisältää alkuteoksen toisen neljänneksen. Suomentanut Riina Vuokko. Kannen suunnittelu: Jussi Kaakinen. Nidottu.

Yhdeksän yinin totuus on neliosaisena julkaistavan Kotkasoturien tarun toinen osa. Huikea seikkailu vie lukijan matkalle lähes tuhannen vuoden takaiseen Kiinaan, pelottomien wulinin sankareiden, salaperäisiä oppeja vaalivien mestareiden, miekkailijaneitojen ja taolaisten munkkien maailmaan.

Tarina jatkuu suoraan siitä mihin ensimmäinen osa Soturin oppivuodet jäi. Guo Jing jatkaa matkaa etelään kostaakseen isänsä surman. Viholliset ovat entistäkin vaarallisempia, mutta uusista ystävistä on yllättävää apua. Muitakin murheita riittää: Huang Rong on Guo Jingin valittu, mutta kihlausta Tšingis-kaanin tyttären Khojinin kanssa ei pureta noin vain. Ja Huang Rongin isä suunnittelee tyttärelleen aivan toisenlaista naimakauppaa.

Yang Kangin on puolestaan valittava, ollako uskollinen kasvatti-isälleen, ruhtinas Wanyan Honglielle, vai oikeille vanhemmilleen. Samalla hän joutuu valitsemaan puolensa sodassa, sillä Jin-valtio valmistautuu valloittamaan koko eteläisen Kiinan.

Kiinalaiseksi Sormusten herraksi sanottua Kotkasoturien tarua ja muita Jin Yongin kirjoja on myyty maailmalla yli sata miljoonaa kappaletta.

muokattu 09.01.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Haudattu jättiläinenKontiainenValtakuntaVarjojen alkemisti (Kardinaalin miekat, #2)Soturin oppivuodet (Kotkasoturien taru, #1)
Paikalla 53 vierailijaa
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857