Yhdeksän yinin totuus

Yong Jin
fantasia > historiallinen fantasia
Yhdeksän yinin totuus (Kotkasoturien taru #2) - Yong Jin8.26

Alkuteos ilmestynyt jatkosarjana lehdessä 1957–59. Sisältää alkuteoksen toisen neljänneksen. Suomentanut Riina Vuokko. Kannen suunnittelu: Jussi Kaakinen. Nidottu.

Yhdeksän yinin totuus on neliosaisena julkaistavan Kotkasoturien tarun toinen osa. Huikea seikkailu vie lukijan matkalle lähes tuhannen vuoden takaiseen Kiinaan, pelottomien wulinin sankareiden, salaperäisiä oppeja vaalivien mestareiden, miekkailijaneitojen ja taolaisten munkkien maailmaan.

Tarina jatkuu suoraan siitä mihin ensimmäinen osa Soturin oppivuodet jäi. Guo Jing jatkaa matkaa etelään kostaakseen isänsä surman. Viholliset ovat entistäkin vaarallisempia, mutta uusista ystävistä on yllättävää apua. Muitakin murheita riittää: Huang Rong on Guo Jingin valittu, mutta kihlausta Tšingis-kaanin tyttären Khojinin kanssa ei pureta noin vain. Ja Huang Rongin isä suunnittelee tyttärelleen aivan toisenlaista naimakauppaa.

Yang Kangin on puolestaan valittava, ollako uskollinen kasvatti-isälleen, ruhtinas Wanyan Honglielle, vai oikeille vanhemmilleen. Samalla hän joutuu valitsemaan puolensa sodassa, sillä Jin-valtio valmistautuu valloittamaan koko eteläisen Kiinan.

Kiinalaiseksi Sormusten herraksi sanottua Kotkasoturien tarua ja muita Jin Yongin kirjoja on myyty maailmalla yli sata miljoonaa kappaletta.

Keskustelua: Yong Jin :: viestejä 1 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 23, 2019
Kustantaja: Moebius
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia
Avainsanat: elokuva, tv-sarja, wuxia
Alkuperäinen nimi: Shediao yingxiong zhuan
Käännetty englanniksi: A Bond Undone
Arvosanalla: 8.26/10
Arvosanoja: 4
Muokattu: tammikuu 09, 2020

Kotkasoturien taru -kirjasarja

Alkuteos julkaistaan suomeksi neljässä osassa.

Soturin oppivuodet (Kotkasoturien taru #1)7.86
Yhdeksän yinin totuus (Kotkasoturien taru #2)8.26
Yue Fein perintö (Kotkasoturien taru #3)8.34
Etelä ja pohjoinen (Kotkasoturien taru #4)