Sinisen talon noita
Keskiarvo 3.38
3.38 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (4)
Kirjahyllytilastot

Sinisen talon noita

Maria Carole
Julkaistu: kesäkuu 27, 2019 (Osuuskumma)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 6 kpl)

Kannen ulkoasu: Anu Korpinen. Kartta: Magdalena Hai . Nidottu.

”Ainoastaan Auri. Paljaat jalat, painoa puolentoista kurpaleen verran, liian pitkä palmikko ja upouusi esiliina. Sillä olisi pärjättävä. Pelokkeeksi hänestä ei ollut kenellekään.”

Auri on 17-vuotias ja kaupungin vahvimpia parantajia. Hänestä tulee aikanaan maimo, aivan kuten isoäidistään, jonka opissa hän on ollut pikkutytöstä lähtien. Tulevaisuus on selkeä, Auria varten piiretty polku. Nelvikan ulkopuolella kylät ja kaupungit täyttyvät pakolaisista, jotka sekoittavat arkea. Aurin arki sekoittuu kuitenkin pääasiassa miehestä, joka tuoksuu kuparilta ja sulavalta lumelta.

Sinisen talon noita on itsenäinen jatko Maria Carolen esikoisteokselle Tulen tyttäriä. Se on fantasiaromaani, rakkaustarina ja kasvukertomus, jossa ihmisyys yhdistää enemmän kuin erottaa.

muokattu 27.06.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hämärän reunalla (Yön siivet, #7)Varjo ja riipus (Grishaversumi, #1)Ihmissutta ken pelkäisi (Lammasdekkari, #2)Painajaisakatemia 3: Hornan hirviöt (Painajaisakatemia, #3)Uudestisyntynyt rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #10)

Kirja-arvioita (1)

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
3.5

Pidin kirjasta. Oli mukava lukea mitä edellisen osan hahmoille "kuului" parikymmentä vuotta myöhemmin. Kirjassa oli aika vahvana oman elämänpolun kulkemisen tarpeen teema ja sen oikeuttaminen onnellisuudella. Ajoittain tapahtui ehkä hieman liikaa, kokonaisuutena kuitenkin aivan luettava teos. 

Paikalla 2 jäsentä ja 62 vierailijaa
sulavsalim, Jukuke
Uusin jäsen: Olivia
Jäseniä yhteensä: 9563