Kukistaja

Karin Erlandsson
Julkaistu: tammikuu 27, 2020 (S&S)
Alkuperäinen nimi: Segraren
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: nuoret, seikkailu
Avainsanat: kotimainen

Alkuteos ilmestynyt 2019. Suomentanut Tuula Kojo. Kansi: Sami Saramäki. Sidottu.

Taru Silmäterästä -romaanisarjan neljäs ja viimeinen osa

Taistelu Silmäterästä vie Mirandan ja Sirkan valtakunnan läntisiin osiin, yli viljavien, keväisten peltojen aina Kuningattaren kaupunkiin, jossa kadut on päällystetty helmillä. Kuningattaren palatsista he löytävät erikoisen akvaarion ja palapelin palat asettuvat paikoilleen. Viimein he saavat tietää, kuka Iberis todella on, ja mitä hän on koko ajan tavoitellut.

Miranda ja Sirkka lähtevät vielä kerran merelle, tällä kertaa Kuningattaren laivalla. Lopulta heille selviää, mitä on tapahtunut kaikille heille, jotka katosivat etsiessään Silmäterää.

Kukistaja on suuri lukunautinto kaikille, jotka ovat seuranneet Mirandan ja Sirkan seikkailuja Taru Silmäterästä -sarjan alusta lähtien.

Sarjan ensimmäinen osa, Helmenkalastaja, sai Runeberg Junior-palkinnon ja oli ehdolla Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajaksi. Kukistaja on vahva ja kaunis lopetus sarjalle, jolla Erlandsson osoittaa olevansa yksi aikamme suurista tarinankertojista.

(muokattu 27.01.2020)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vaiennut oraakkeli (Apollon, #1)Athenen merkki (Olympoksen sankarit, #3)Veden alla (Veden alla, #1)Benjamin Hawk ja timanttitasangon arvoitus (Benjamin Hawk, #4)Vuorikiipeilijä (Taru Silmäterästä, #3)
Paikalla 43 vierailijaa
Uusin jäsen: Alpaca Gameing
Jäseniä yhteensä: 9069