Punainen nyrkki

Katariina Heikkilä
Julkaistu: tammikuu 10, 2019 (Aula & Co)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Taivo Org. Sidottu, kansipaperi.

REALISTISTA FANTASIAA TULEVAISUUDESTA, JOSSA NELJÄ NAISTA PITÄÄ HAJOAVAN LIITTOVALTION TULEVAISUUTTA JA MENNEISYYTTÄ KÄSISSÄÄN.

Neljä kovia kokenutta naista ratkaisee Saintanian liittovaltion rauhan kohtalon.

Sajira on sukuaan paennut toimittaja, Amina suuryrityksen perijätär, joka liittyy soturinunnien uskontokuntaan, Serra nuori ja kapinallinen karkuri ja Neanna yhtä aikaa menestyvä liikenainen ja kuuliainen vaimo. Kaikkien taustalla on kulttuuri, jossa avioliitto, mieluiten järjestetty, on naiselle ainoa kunniallinen tie eteenpäin.

Haurasta ja erisuhtaista, pitkien sotien repimää liittovaltiota pitää koossa uuden polttoaineen tuotanto, kuljetus ja jalostus. Kaksi heimoaluetta, yksi uskonnollinen tasavalta ja yksi maallinen saavat kukin oman osansa vauraudesta ja pysyvät hammasta purren yhdessä. Pako tarkoin varjellusta liittovaltion vankilasta syrjäseudulla, lähellä aineen tuotantolaitoksia, uhkaa paljastaa polttoaineen todellisen luonteen ja rikkoa rauhan.

Punainen nyrkki on romaani sodista ja vapaudenkaipuusta, oikeudesta ja syvästä kärsimyksestä.

Katariina Heikkilä (s. 1989) on merkittävä uusi ääni suomalaiseen kirjallisuuteen, hän osaa käyttää spekulatiivisen fiktion keinoja niiden parhaassa muodossa: kuvaamaan suuria ja monimutkaisia kysymyksiä ja tuomaan niihin uutta valoa.

muokattu 16.01.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kääpiöiden koti (Ikikesä, #1)Kodittomat sielut (Intertwined, #1)Langenneiden enkelten kaupunki (Varjojen kaupungit, #4)Muks! (Kiekkomaailma, #30)Väinämöinen: Tietäjä tien päällä
Paikalla 3 jäsentä ja 49 vierailijaa
kyty, Klaus Kaarre, Helmeilevä susi
Uusin jäsen: touko kumpulainen
Jäseniä yhteensä: 9327