Punainen nyrkki
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Punainen nyrkki

Katariina Heikkilä
Julkaistu: tammikuu 10, 2019 (Aula & Co)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Taivo Org. Sidottu, kansipaperi.

REALISTISTA FANTASIAA TULEVAISUUDESTA, JOSSA NELJÄ NAISTA PITÄÄ HAJOAVAN LIITTOVALTION TULEVAISUUTTA JA MENNEISYYTTÄ KÄSISSÄÄN.

Neljä kovia kokenutta naista ratkaisee Saintanian liittovaltion rauhan kohtalon.

Sajira on sukuaan paennut toimittaja, Amina suuryrityksen perijätär, joka liittyy soturinunnien uskontokuntaan, Serra nuori ja kapinallinen karkuri ja Neanna yhtä aikaa menestyvä liikenainen ja kuuliainen vaimo. Kaikkien taustalla on kulttuuri, jossa avioliitto, mieluiten järjestetty, on naiselle ainoa kunniallinen tie eteenpäin.

Haurasta ja erisuhtaista, pitkien sotien repimää liittovaltiota pitää koossa uuden polttoaineen tuotanto, kuljetus ja jalostus. Kaksi heimoaluetta, yksi uskonnollinen tasavalta ja yksi maallinen saavat kukin oman osansa vauraudesta ja pysyvät hammasta purren yhdessä. Pako tarkoin varjellusta liittovaltion vankilasta syrjäseudulla, lähellä aineen tuotantolaitoksia, uhkaa paljastaa polttoaineen todellisen luonteen ja rikkoa rauhan.

Punainen nyrkki on romaani sodista ja vapaudenkaipuusta, oikeudesta ja syvästä kärsimyksestä.

Katariina Heikkilä (s. 1989) on merkittävä uusi ääni suomalaiseen kirjallisuuteen, hän osaa käyttää spekulatiivisen fiktion keinoja niiden parhaassa muodossa: kuvaamaan suuria ja monimutkaisia kysymyksiä ja tuomaan niihin uutta valoa.

muokattu 16.01.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mifongin kätkemä (Mifonki-sarja, #4)Pääskytorni (The Witcher – Noituri, #6)Etäiset kaiut (Soturikissat: Tähtien enne, #2)Safiirinsini (Rakkaus ei katso aikaa, #2)Lasipalatsi (Throne of Glass, #1)
Paikalla 16 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455