Veteen heijastuvat kivet

Laura Luotola
Julkaistaan: syyskuu 2019 (Iris Kustannus)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, fantasia
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Suoja – Veteen heijastuvat kivet

”Katso minne lisko menee, etkö muista. Kándussa.” Elhayen Iolqai, Suoja – Kaupungit ja paluu.

Ranir on perinteikkään kallioluostarin askeetti ja liskojen jälkeläinen. Lapsuudesta saakka hän on pystynyt keskustelemaan Kudon saarialuetta hallitsevan jumalattaren kanssa. Ennustusten lupaamaa viestiä ei vain ole kuulunut, ja vuosien myötä Ranir on vajonnut yhä syvemmälle kiellettyihin nautintoihin.

Kun jumalatar viimein ilmestyy, ei hänen viestinsä ole lainkaan Ranirille mieleen. Alkaa juonittelun ja yllätysten täyteinen seikkailu halki syvien viidakoiden sekä lumihuippuisten vuorten. Samaan aikaan Kautsurannikolla kokoaa joukkojaan Liskojen Lisko, kapinallisjohtaja, jonka hallussa on Mustan Marmoripalatsin salaisuus.

Kuka on lisko, joka Elhayen Iolqaille ilmestyi Kándussa? Mahdılain ja Kudon kohtalot kietoutuvat toisiinsa vanhoja uskomuksia horjuttavalla tavalla.

Veteen heijastuvat kivet on Suoja-trilogian odotettu toinen osa. Dystopiaa, aasialaista filosofiaa ja kulta-ajan myyttejä sekoittava punk-henkinen fantasiaseikkailu loihtii lukijan ympärille mystisen kudelman.

(muokattu 07.03.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sata kummaa kertomusta (Kuoriaiskirjat, #7)Valitut: Suomen presidenttien salainen historiaPienen rasian jumala ja muita novellejaÄänellä jonka kuulet: Spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudestaEvanescent – Katoavainen (Rising Moon, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 44 vierailijaa
Emelie
Uusin jäsen: Hilla Karjalainen
Jäseniä yhteensä: 8699