Kymmenentuhannen kuningatar

Anu Kuusenoksa
Julkaistaan: huhtikuu 27, 2019 (Varjo Kustannus)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen, vampyyrit

Kansi: Antti Tahvanainen. Nidottu.

Vanha talo pellon ja metsän välissä rapistuu hiljakseen. Oudot kokemukset ja aistimukset vainoavat talon asukkaita. Auroran öissä on jotain puoleensavetävää, ja äänet puhuvat hänelle. Ainoa todellisuuteen pakottava asia on hänen tyttärensä. Mutta täysi-ikäiseksi kasvaneen Ameratinkaan asiat eivät ole hyvin. Lapsuutta varjostaneet mielenterveysongelmat alkavat uudelleen, pahimmalla mahdollisella hetkellä, ja hän joutuu matkalle, jossa totuus hänen taustoistaan paljastuu raadollisella tavalla.

Auroran muistamattomuuden aikana vampyyrien yhteiskunta on rapistunut ja verilinjat murenneet. Carlon jälkeläiset kutsuvat itseään gaiuslaisiksi ja julman Marcuksen johdolla hakevat oikeutta Athenen ja verilinjalaistensa kuolemista. Kaiken lisänä on pieni musta kirja, jonka kirjoitus pakottaa Bardiyan palauttamaan Auroran muistin ja etsimään tyttärensä. Tapahtumat saavat aikaiseksi ketjureaktion, joka herättää ikivanhat voimat serpentiinitien päässä sijaitsevassa talossa ja Bardiyan autioituneen palatsin alla.

Kenen kohtaloksi tulee lopullinen kuolema? Kuka nousee hallitsemaan kaaokseen ja moraalittomuuteen vajonnutta vampyyrien maailmaa?

Auroran tarinan kertova trilogia tulee päätökseensä Kymmentuhannen kuningattaressa, mutta sen tapahtumat saavat jatkoa itsenäisessä teoksessa Olemattomien jumala. Kirjasarjan aikaisemmat osat ovat Prinssi jolla ei ollut sydäntä (2017) ja Seireenit (2018).

(muokattu 05.04.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vampiraatit 3: Kuoleman kapteeni (Vampiraatit, #3)Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #2)Seireenit (Aurora, #2)Vapautettu (Yön talo, #8)Pedon veri (Sookie Stackhouse, #9)
Paikalla 4 jäsentä ja 58 vierailijaa
Pisania, Jaragil, LordStenhammar, kiratia
Uusin jäsen: Satu Rusila
Jäseniä yhteensä: 8613