Suomea lohikäärmeille (Suomea lohikäärmeille, #1)
Keskiarvo 3.60
3.60 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (10)
Kirjahyllytilastot

Suomea lohikäärmeille

Briitta Hepo-oja
Julkaistu: lokakuu 9, 2019 (Otava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen, lohikäärmeet, topelius-palkinto

Kansi: Tuuli Juusela. Sidottu.

Topelius-palkinto 2020. Kuvastaja-palkintoehdokas 2020.

Trillerimäinen fantasia vaihtoehtoisesta 2000-luvun Suomesta.

Pinnan alla kytee: tasavaltalaismieliset anarkistit yrittävät murtaa Suomen kuningaskunnan tiukkoja valtarakenteita. Säätyjako sanelee nuorten elämää, ja eriarvoisuus rehottaa. Tavallinen kansa elää köyhyydessä ja uhraa haltioille. Noituutta harjoitetaan laittomasti.

Lyseota käyvän Timin lemmikkilohikäärme karkaa. Sen seurauksena varaton Tim tutustuu Lynxiin, opiskelijatyttöön, joka kuuluu vauraaseen sukuun ja ritarisäätyyn. He ihastuvat ja alkavat tapailla, mikä ei miellytä kaikkia. Onko epäsäätyinen rakkaus edes mahdollista? Kuinka kova hinta on maksettava lupauksensa pitämisestä?

”Romanttisia elementtejä sisältävä jännitysfantasia Suomen vaihtoehtohistoriasta kiehtoo kekseliäisyydellään. Kutkuttavasti kesken jäävä tarina nuorten elämästä saa lukijan odottamaan kiihkeästi jatkoa. – Topelius-palkintoraati

muokattu 01.10.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Varjojen kuningatar (Throne of Glass, #4)Tulen perillinen (Throne of Glass, #3)Kulkuri, noita ja lohikäärme (Tarinoita Alagaësiasta, #1)Liekki (Liekki-trilogia, #1)Perillinen (Perillinen, #4)

Kirja-arvioita (1)

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
4.0

Kiinnostava kirja, jossa oli odottamaton juoni. Pidin kirjoitustyylistä, kirja oli myös yllättävän jännä. Loppu oli sellainen, että jatkoa olisi luvassa (eli ärsyttävä jos sitä ei olekaan). Mitenköhän on? 

Paikalla 41 vierailijaa
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734