Susien sota

Bernard Cornwell
Julkaistu: syyskuu 26, 2019 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: War of the Wolf
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia

Alkuteos ilmestynyt 2018. Suomentaneet Marlene Sanoukian ja Pasi Rakas Jääskeläinen. Kansi: Nic Oxby. Sidottu, kansipaperi.

Uhtred ja susien raivo

Mestarisoturi Uhtred on vihdoin vallannut sukunsa linnan takaisin, mutta rauhasta hän ei saa pitkään nauttia. Uhtred saa hätäsanoman vanhalta suojatiltaan ja lähtee uskollisten soturiensa kera ratkomaan Mercian ja vanhan vihollisensa Wessexin ongelmia.

Merciassa Uhtred huomaa, että hänellä on vastassaan myös uusi vihollinen: norjalainen viikinkipäällikkö Sköll, joka johtaa beserkeiksi kutsuttua hurjapäisten viikinkien joukkoa. He ovat suden sotureita, jotka huumaavat itsensä ennen taistelua ja sotivat mielipuolisen raivon vallassa. Sköll mielii Northumbrian kuninkaaksi Uhtredin vävyn Sigtryggrin tilalle ja hyökkää säälimättömästi tämän kimppuun.

Tuhotakseen yhden vihollisen Uhtredin täytyy ensin kohdata toinen. Onnistuuko hän pitämään Wessexin loitolla pohjoisista kotiseuduistaan? Onko pelottavan velhon tukemia suden sotureita vastaan edes mahdollista taistella?

Uhtred-sarjan 11. osa Susien sota jatkaa Englannin yhdistymisen tarinaa, joka on kertomus rohkeudesta, velvollisuudesta, sodasta ja rakkaudesta.

(muokattu 26.09.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Palava maa (Uhtred-sarja, #5)Tyhjä valtaistuin (Uhtred-sarja, #8)Pohjoisen valtiaat (Uhtred-sarja, #3)Miekkojen laulu (Uhtred-sarja, #4)Viiden meren kansa
Paikalla 1 jäsen ja 42 vierailijaa
Jussi
Uusin jäsen: Inex
Jäseniä yhteensä: 8744