Susien sota

Bernard Cornwell
Julkaistaan: lokakuu 1, 2019 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: War of the Wolf
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia

Alkuteos ilmestynyt 2018. Suomentaneet Marlene Sanoukian ja Pasi Rakas Jääskeläinen. Kansi: Nic Oxby. Sidottu, kansipaperi.

Uhtred ja susien raivo

Mestarisoturi Uhtred on vihdoin vallannut sukunsa linnan takaisin, mutta rauhasta hän ei saa pitkään nauttia. Uhtred saa hätäsanoman vanhalta suojatiltaan ja lähtee uskollisten soturiensa kera ratkomaan Mercian ja vanhan vihollisensa Wessexin ongelmia.

Merciassa Uhtred huomaa, että hänellä on vastassaan myös uusi vihollinen: norjalainen viikinkipäällikkö Sköll, joka johtaa beserkeiksi kutsuttua hurjapäisten viikinkien joukkoa. He ovat suden sotureita, jotka huumaavat itsensä ennen taistelua ja sotivat mielipuolisen raivon vallassa. Sköll mielii Northumbrian kuninkaaksi Uhtredin vävyn Sigtryggrin tilalle ja hyökkää säälimättömästi tämän kimppuun.

Tuhotakseen yhden vihollisen Uhtredin täytyy ensin kohdata toinen. Onnistuuko hän pitämään Wessexin loitolla pohjoisista kotiseuduistaan? Onko pelottavan velhon tukemia suden sotureita vastaan edes mahdollista taistella?

Uhtred-sarjan 11. osa Susien sota jatkaa Englannin yhdistymisen tarinaa, joka on kertomus rohkeudesta, velvollisuudesta, sodasta ja rakkaudesta.

(muokattu 21.03.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Miekkojen laulu (Uhtred-sarja, #4)Kuninkaiden kuolema (Uhtred-sarja, #6)Jacob de Zoetin tuhat syksyäAsterix ja Piktit (Asterix, #35)Luiden kaiku (Matkantekijä, #7)
Paikalla 43 vierailijaa
Uusin jäsen: Hilla Karjalainen
Jäseniä yhteensä: 8699