Korttitalo

Jussi Adler-Olsen
Julkaistaan: lokakuu 14, 2019 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Washington dekretet
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: dystopia, jännitys

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Pirkko Talvio-Jaatinen. Kansi: Christopher Lin. Sidottu.

Doggie Rogers aikoo juhlia. Kova työ on tuottanut tulosta, ja demokraattien presidenttiehdokas Bruce Jansen on voittanut vaalit. Kun uskolliset kannattajat hurraavat juuri valitulle presidentille, salissa vedetään esiin ase ja luoti osuu kuolettavasti Jansenin raskaana olevaan vaimoon. Doggie on pois tolaltaan, ja järkytystä syventää se, että murhasta syytetään hänen isäänsä.

Kun Jansenin on aika vannoa presidentinvala, hän on jo katkeroitunut mies. Uusi presidentti päättää lopettaa aseväkivallan hinnalla millä hyvänsä. Kun kansalle valkenee, mitä perusteellinen muutos pitää sisällään, maa ajautuu kaaokseen. Rajat suljetaan, kansalaisten oikeuksia rajoitetaan, ja mediaa valvotaan.

Doggie Rogers lähipiireineen tekee kaikkensa pelastaakseen mikä pelastettavissa on. Doggielle pelissä on myös jotain korvaamattoman arvokasta: hänen isänsä kohtalo.

(muokattu 13.04.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Peilikaupunki (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #3)Suden tieLinnake (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #2)Ensimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)Talvi
Paikalla 68 vierailijaa
Uusin jäsen: Hilla Karjalainen
Jäseniä yhteensä: 8699