Korttitalo

Jussi Adler-Olsen
Julkaistu: lokakuu 9, 2019 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Washington dekretet
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: dystopia, jännitys

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Pirkko Talvio-Jaatinen. Kansi: Christopher Lin. Sidottu.

Doggie Rogers aikoo juhlia. Kova työ on tuottanut tulosta, ja demokraattien presidenttiehdokas Bruce Jansen on voittanut vaalit. Kun uskolliset kannattajat hurraavat juuri valitulle presidentille, salissa vedetään esiin ase ja luoti osuu kuolettavasti Jansenin raskaana olevaan vaimoon. Doggie on pois tolaltaan, ja järkytystä syventää se, että murhasta syytetään hänen isäänsä.

Kun Jansenin on aika vannoa presidentinvala, hän on jo katkeroitunut mies. Uusi presidentti päättää lopettaa aseväkivallan hinnalla millä hyvänsä. Kun kansalle valkenee, mitä perusteellinen muutos pitää sisällään, maa ajautuu kaaokseen. Rajat suljetaan, kansalaisten oikeuksia rajoitetaan, ja mediaa valvotaan.

Doggie Rogers lähipiireineen tekee kaikkensa pelastaakseen mikä pelastettavissa on. Doggielle pelissä on myös jotain korvaamattoman arvokasta: hänen isänsä kohtalo.

muokattu 09.10.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ensimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)Suden tieKuvun allaLinnake (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #2)Eversti Zetan jälkeenjääneet paperit
Paikalla 1 jäsen ja 43 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Toni Vilkkinen
Jäseniä yhteensä: 9368