Jumalten verta suonissamme

@ Katie Lowe
Jumalten verta suonissamme - Katie Lowe 6.26   8

Alkuteos ilmestynyt 2019. Suomentanut Kristiina Vaara. Kansi: Micaela Alcaino. Sidottu, kansipaperi.

”Juuri sellaisena hänet löydettiin, istumassa silmät auki ja selkä suorana keinussa. Moitteettoman huoliteltuna, kuin elossa, lukuun ottamatta hapettoman veren sinisiä säikeitä nuoruuden punan tilalla. Mahdottoman sirot hopeiset säikeet sitoivat hänen ranteensa keinun ketjuihin; hänen selkänsä oli jo kuolonkankeuden jäykistämä siihen mennessä, kun hänet löydettiin edelleen hiljalleen liikkuvasta keinusta. Jalat oli ristitty naisellisesti nilkoista, toinen kenkä tosin oli pudonnut maahan. Sellainen hän oli, valkoisessa mekossaan, joka oli käynyt melkein läpinäkyväksi aamukasteesta. Moderni mestariteos, tarkka ja perusteellinen.”

On silkkaa sattumaa, ettei silloin vuonna 1998 keinussa istunut hän itse. Violet muistaa yhä tarkkaan ajat Elm Hollow Academyn kampuksella: ikivanhat holvikaaret, noitavainoihin kytkeytyvästä historiasta kerrotut tarinat, sireenien ja laventelien tuoksun, epätoivoisen halun kuulua joukkoon, salaisen opintopiirin, jota okkultismista kiinnostunut taideopettaja veti hänen uudelle ystäväpiirilleen kellotornissa. Kauhistuttavien tapahtumien vuoden 1998, jonka aikana hän tunsi olevansa enemmän elossa kuin koskaan sitä ennen tai sen jälkeen. Raivoisasti, tuhoisasti.

Kirjasta sanottua:

"Tunnelmallinen, häiritsevä, jopa pelottava tarina, joka hipoo ylimaallista." – Times

"Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin kohtaa Emma Clinen Tytöt." – Corrine Sullivan, kirjailija

"Täydellinen kertomus teinivuosien tunnetiloista ja synkkyydestä." – Emerald Street

"Noituus, murha ja nuoruuden kiihko – tämä intohimoinen tarina yksinäisestä teinistä Violetista, joka tulee vedetyksi mukaan arveluttaviin toimiin aloitettuaan yksityisen tyttökoulun, vangitsee täydellisesti nuoruusvuosien ystävyyden kuumeisen kiihkeyden. Levottomuutta herättävä ja jännittävä." – Sunday MirrorArvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu elokuu 30, 2019 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi The Furies
Tietoja muokattu syyskuu 9, 2019

Kirja-arviot & arvosanat

Lilly
Arvosanat 3
Kirja-arviot 3
Viestit 0
syyskuu 29, 2023
9 / 10

Yksi parhaista kirjoista, joita olen vähään aikaan lukenut. Ei ehkä osu niin hyvin kohderyhmän ulkopuolisille, mutta traagisille teinitytöille kirja on lähes täydellinen. Juoni on kiinnostava, eikä paljasta liikaa tai liian vähän. Päähenkilö jää hieman tylsäksi minä-kertojaksi, mutta muiden hahmojen karismaattisuus pelastaa tilanteen. Lowen esikoisromaaniksi kirja on todella hyvä, tosin jotkin kohtaukset ovat runollisen kerronnan takia hieman hankalia seurata. Suosittelen :)

Minivinkki: Jos tykkää kuunnella musiikkia lukiessaan (kuten minä), tämän kirjan kanssa suosittelen elokuvasta 'Crimson Peak' kappaletta/soundtrackia 'Allerdale Hall'.

Jennika
Arvosanat 36
Kirja-arviot 7
Viestit 0
toukokuu 17, 2022
4 / 10

Tässä olisi ollut ainekset paljon parempaankin. Nyt tämä oli todella hämmentävä keitos. Kuuntelin kuitenkin loppuun ja paikoin jopa tykkäsin.

Sphhia
Sphhia
Arvosanat 132
Kirja-arviot 1
Viestit 1
marraskuu 6, 2022
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Sri
Sri
Arvosanat 548
Kirja-arviot 0
Viestit 0
helmikuu 17, 2020
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
_Silence_
_Silence_
Arvosanat 219
Kirja-arviot 0
Viestit 1
syyskuu 23, 2019
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
karivaan
karivaan
Arvosanat 191
Kirja-arviot 20
Viestit 5
syyskuu 12, 2019
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle