Jumalten verta suonissamme

Katie Lowe
fantasia, jännitys
Jumalten verta suonissamme - Katie Lowe6.20

Alkuteos ilmestynyt 2019. Suomentanut Kristiina Vaara. Kansi: Micaela Alcaino. Sidottu, kansipaperi.

”Juuri sellaisena hänet löydettiin, istumassa silmät auki ja selkä suorana keinussa. Moitteettoman huoliteltuna, kuin elossa, lukuun ottamatta hapettoman veren sinisiä säikeitä nuoruuden punan tilalla. Mahdottoman sirot hopeiset säikeet sitoivat hänen ranteensa keinun ketjuihin; hänen selkänsä oli jo kuolonkankeuden jäykistämä siihen mennessä, kun hänet löydettiin edelleen hiljalleen liikkuvasta keinusta. Jalat oli ristitty naisellisesti nilkoista, toinen kenkä tosin oli pudonnut maahan. Sellainen hän oli, valkoisessa mekossaan, joka oli käynyt melkein läpinäkyväksi aamukasteesta. Moderni mestariteos, tarkka ja perusteellinen.”

On silkkaa sattumaa, ettei silloin vuonna 1998 keinussa istunut hän itse. Violet muistaa yhä tarkkaan ajat Elm Hollow Academyn kampuksella: ikivanhat holvikaaret, noitavainoihin kytkeytyvästä historiasta kerrotut tarinat, sireenien ja laventelien tuoksun, epätoivoisen halun kuulua joukkoon, salaisen opintopiirin, jota okkultismista kiinnostunut taideopettaja veti hänen uudelle ystäväpiirilleen kellotornissa. Kauhistuttavien tapahtumien vuoden 1998, jonka aikana hän tunsi olevansa enemmän elossa kuin koskaan sitä ennen tai sen jälkeen. Raivoisasti, tuhoisasti.

Kirjasta sanottua:

"Tunnelmallinen, häiritsevä, jopa pelottava tarina, joka hipoo ylimaallista." – Times

"Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin kohtaa Emma Clinen Tytöt." – Corrine Sullivan, kirjailija

"Täydellinen kertomus teinivuosien tunnetiloista ja synkkyydestä." – Emerald Street

"Noituus, murha ja nuoruuden kiihko – tämä intohimoinen tarina yksinäisestä teinistä Violetista, joka tulee vedetyksi mukaan arveluttaviin toimiin aloitettuaan yksityisen tyttökoulun, vangitsee täydellisesti nuoruusvuosien ystävyyden kuumeisen kiihkeyden. Levottomuutta herättävä ja jännittävä." – Sunday Mirror

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: elokuu 30, 2019
Kustantaja: Gummerus
Tyylit: fantasia, jännitys
Avainsanat: noidat
Alkuperäinen nimi: The Furies
Arvosanalla: 6.20/10
Arvosanoja: 5
Muokattu: syyskuu 09, 2019