Kilikorven vampyyri

Anu Holopainen
Julkaistu: elokuu 26, 2019 (Myllylahti)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, lapset
Avainsanat: kotimainen, vampyyrit
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Sidottu.

Alakoululaisille suunnatun Iik!-kauhukirjasarjan toinen osa tuo viidesluokkalaisten Sussan ja Sakun vaivoiksi ihan oikean vampyyrin. Helppolukuinen, maltillisen pituinen ja sopivan jännittävä tarina houkuttelee myös vähemmän lukevia lapsia uppoutumaan kirjaan.

Pikkusisko Siiri suhtautuu Sussan ja Sakun ongelmaan käytännöllisesti, ja alkaa pikimmiten puuhata vampyyrinmetsästysretkeä. Mutta eskari-ikäistä ei voi päästää vaaja kädessä juoksentelemaan öisiin metsiin yksin, joten kaksosten on otettava ohjat käsiinsä. Isoveljen kirjasta löytyy ohjeita, joiden avulla lapset lähtevät vampyyrijahtiin puuvaajoilla, hopealla ja valkosipulilla aseistettuina.

Ensimmäinen etsintäpaikka on Kilikorvessa sijaitseva Karhuluola, mistä lapset löytävät vanhan Valpuri-muorin. Valpuri on joutunut pakenemaan kotoaan, kun vampyyri on päättänyt asettua sinne asumaan.

Lapset ja Valpuri lähtevät yhteistuumin karkottamaan vampyyria vanhasta metsäkirkosta, mutta ensimmäinen yritys päättyy pakomatkaan. Valpuri jää joukosta jälkeen, ja kun vampyyri ilmestyy yön pimeydessä Siirin ikkunan taakse, kaksoset päättävät, että vaarallinen verenimijä on pysäytettävä keinolla millä hyvänsä!

(muokattu 26.08.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pahan hohtoRue Morguen murhat ja muita kertomuksiaPitkä jauntti: Kertomuksia 1967–2007 (M-novellit, #4)Hitchcock esittääMurhamystiikkaa: Okkulttisia etsivätarinoita (Aavetaajuus-kirjat, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 58 vierailijaa
Eija, Pyrexia
Uusin jäsen: Viivia
Jäseniä yhteensä: 9012