Klassikkokirjailijoiden parhaat kummitustarinat

Lisa Morton, Leslie S. Klinger
Julkaistaan: lokakuu 31, 2019 (Minerva)
Alkuperäinen nimi: Ghost Stories: Classic Tales of Horror and Suspense
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, antologia

Alkuteos ilmestynyt 2019. Toimittaneet Lisa Morton ja Leslie S. Klinger. Suomentanut Maikki Soro. Sidottu.

Loistava kokoelma vanhoja kummitustarinoita sellaisilta mestareilta kuin Charles Dickens, Edgar Allan Poe, Mark Twain ja Edith Wharton. Tarinoiden kokoajina ja esittelijöinä tunnustetut kirjallisuuden tutkijat Lisa Morton ja Leslie S. Klinger.

Kummitusjutut ovat klassikkoviihdettä. Niiden kulta-aika osuu 1800-luvulle, jolloin spiritismi ja meediot nousivat julkisuuteen ja henkimaailma alkoi yhä enemmän kiehtoa ihmisten mielikuvitusta.

Monet kauhugenren hienoimmista tarinoista on nyt koottu tähän antologiaan, joka osoittaa, että maailmankirjallisuuden suuret nimet hallitsivat myös hiuksia nostattavat kummitustarinat.

Mortonin ja Klingerin asiantuntevat esittelyt avaavat lukijalle tarinoiden historiallisen taustan ja kartoittavat kummitusten roolia englantilaisessa ja amerikkalaisessa kirjallisuudessa viktoriaaniselta ajalta aina 1900-luvun alkupuolelle.

(muokattu 16.10.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sielujen järvi (Darren Shanin tarina, #10)KuokkamummoThe Walking Dead: Neljäs kirja (The Walking Dead, #4)Ajattomat aaveetRuumiittomat: Suomalaisia aavenovelleja
Paikalla 4 jäsentä ja 50 vierailijaa
KiLLPaTRiCK, Thialfi, Mareena, Freyja
Uusin jäsen: Jarkko Nevalainen
Jäseniä yhteensä: 8738