Kahdeksan puraisua: Novelleja

Carmen Maria Machado
Julkaistaan: syyskuu 15, 2019 (S&S)
Alkuperäinen nimi: Her Body and Other Parties
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, fantasia, kauhu, maaginen realismi, novellikokoelma

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Kaijamari Sivill. Sidottu.

Shirley Jackson -palkinto 2018 (paras kokoelma). World Fantasy -palkintoehdokas 2018, Locus-palkintoehdokas 2018.

Häkellyttävä esikoisteos ei jätä rauhaan

Nautinto, himo, epätoivo ja kauhu kietoutuvat toisiinsa novelleissa, jotka käsittelevät rakkauden eläimellistä huumaa sekä omaan kehoon kohdistuvaa, ruumiillisuuden herättämää inhoa. Samalla ne kartoittavat naisen tosielämän realiteetteja, pelkoja ja kehoon jääviä väkivallan merkkejä.

Omaääniset tarinat liikkuvat suvereenisti realismin ja scifin, komedian ja jännityksen sekä fantasian ja maagisen realismin rajoja rikkoen maailmasta toiseen, ja niiden unenomainen ja samalla vereslihainen todellisuus palaa mieleen yhä uudelleen.

Yhdysvaltalaisen Carmen Maria Machadon esikoisteos ilmestyi englanniksi 2017 ja on saanut useita palkintoja. Sen käännösoikeudet on myyty lukuisiin maihin. Machadon esseitä, fiktiota ja kritiikkejä on julkaistu muun muassa New Yorkerissa, The New York Timesissa, Grantassa ja Harpers Bazaarissa. Teokseen perustuva televisiosarja on tuotannossa.

(muokattu 04.05.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Musta tie ja muita kertomuksiaAsfalttitasanko ja muita kertomuksiaSata kummaa kertomusta (Kuoriaiskirjat, #7)Scifistin maljaSirkus Synkkä
Paikalla 3 jäsentä ja 55 vierailijaa
punnort, Jussi, LordStenhammar
Uusin jäsen: Jere Jokinen
Jäseniä yhteensä: 8702