Kahdeksan puraisua: Novelleja

Carmen Maria Machado
Julkaistu: syyskuu 12, 2019 (S&S)
Alkuperäinen nimi: Her Body and Other Parties
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, fantasia, kauhu, maaginen realismi, novellikokoelma

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Kaijamari Sivill. Kansi ja ulkoasu: Perttu Lämsä. Sidottu.

Shirley Jackson -palkinto 2018 (paras kokoelma). World Fantasy -palkintoehdokas 2018, Locus-palkintoehdokas 2018.

Häkellyttävä esikoisteos ei jätä rauhaan

Nautinto, himo, epätoivo ja kauhu kietoutuvat toisiinsa novelleissa, jotka käsittelevät rakkauden eläimellistä huumaa sekä omaan kehoon kohdistuvaa, ruumiillisuuden herättämää inhoa. Samalla ne kartoittavat naisen tosielämän realiteetteja, pelkoja ja kehoon jääviä väkivallan merkkejä.

Omaääniset tarinat liikkuvat suvereenisti realismin ja scifin, komedian ja jännityksen sekä fantasian ja maagisen realismin rajoja rikkoen maailmasta toiseen, ja niiden unenomainen ja samalla vereslihainen todellisuus palaa mieleen yhä uudelleen.

Yhdysvaltalaisen Carmen Maria Machadon esikoisteos ilmestyi englanniksi 2017 ja on saanut useita palkintoja. Sen käännösoikeudet on myyty lukuisiin maihin. Machadon esseitä, fiktiota ja kritiikkejä on julkaistu muun muassa New Yorkerissa, The New York Timesissa, Grantassa ja Harpers Bazaarissa. Teokseen perustuva televisiosarja on tuotannossa.

muokattu 19.09.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suojaan metsän siimekseenCaapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Elävien kasvien yö (Buster Bayliss, #1)Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1)Miehet jotka vihaavat naisia (Millennium, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 80 vierailijaa
sinidean, Chompp
Uusin jäsen: Pieni ja sitkeä
Jäseniä yhteensä: 9868